Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко так і не стане депутатом

П'ятниця, 3 червня 2005, 20:18
Центральна виборча комісія відмовилася відновити Миколу Мельниченка кандидатом у депутати по виборчому списку Соціалістичної партії України на виборах у Верховну Раду 2002 року.

Таке рішення ЦВК прийняла на засіданні у п'ятницю, розглянувши заяву депутата Сергія Головатого, який представляє інтереси Мельниченка.

У своїй заяві Головатий просив відновити виборчі права Мельниченка і зареєструвати його кандидатом у депутати по партійному списку СПУ шляхом скасування рішення Центвиборчкому від лютого 2002 року, яким його було виключено з партійного списку СПУ.

Мельниченко був виключений з виборчого списку в зв'язку з подачею недостовірних даних про місце і час проживання на території України.

Заступник голови ЦВК Марина Ставнійчук нагадала, що в жовтні 2004 року Європейський суд з прав людини задовольнив скаргу Мельниченка і встановив порушення його виборчих прав.

За словами Ставнійчук, Європейський суд поставив за обов'язок Україні відшкодувати Мельниченку моральний збиток у сумі 5 тис. євро. При цьому вона підкреслила, що "в задоволенні всіх інших вимог Мельниченку було відмовлено".

Ставнійчук нагадала, що останнім правовим рішенням України було рішення Верховного суду, який підтвердив рішення ЦВК про виключення Мельниченка з партійного списку СПУ.

Заступник голови ЦВК Микола Мельник підкреслив, що "в рішенні Європейського суду немає прямої вимоги відновити Мельниченка кандидатом у депутати за списком СПУ".

У свою чергу, Головатий закликав ЦВК "не займатися юридичним пінг-понгом".

Він відзначив, що ЦВК є єдиним органом, що здійснює реєстрацію кандидатів у депутати.

Депутат підкреслив, що рішення Ради Європи є обов'язковим для України.

"Невиконання може спричинити штрафні санкції аж до виключення із РЄ", сказав він.


Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Соціалісти зроблять Мельниченка депутатом. Йому вже звільнили місце

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування