Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пообіцяв "єдине вікно" для придбання землі

Середа, 8 червня 2005, 15:28
Президент Віктор Ющенко заявляє, що на наступному тижні буде введена процедура "єдиного вікна" у видачі земельних ділянок для житлової й індустріальної забудови.

Виступаючи перед представниками ділових кіл України й Туреччини в Стамбулі в середу, Ющенко також заявив, що протягом 20-30 днів буде наведено відомчий порядок у процедурі відведення земель.

За його словами, земельне питання - це питання, що обговорюється "не на одному засіданні сесії місцевої влади".

Ющенко нагадав, що в Україні проходить наймасштабніша земельна реформа за останні 100 років, коли близько 6,9 млн. чоловік одержали найбільший земельний пай - "більше ніж будь-хто, хто займався приватизацією землі в Європі".

"У такий спосіб ми хочемо сказати, що основний засіб виробництва - земля в Україні – знаходиться в приватних руках", - підкреслив президент.

Ющенко нагадав, що з 1 липня поточного року буде затверджена процедура "єдиного вікна" для реєстрації структур малого й середнього бізнесу, "коли протягом 7 днів влада буде видавати структурам реєстраційний номер, податковий індекс, державну статутну реєстрацію".

"На наступному тижні ми призначимо аналогічну процедуру єдиного вікна виділення земельних ділянок під забудову як житлового, так і індустріального", - сказав Ющенко.

Він підкреслив, що земельне питання є дуже актуальним на сьогоднішній день, і додав: "Сьогодні ми добираємося до цієї проблеми, я впевнений, що протягом 20-30 днів ми наведемо відомчий порядок у процедурі відведення земельних ділянок".

Він також відзначив, що вже протягом двох тижнів буде введено процедуру "єдиного вікна" оформлення вантажів в українських портах.

За його словами, до сьогоднішнього дня така процедура займала від 17 до 27 годин. Сьогодні ж в Одеському порту проводиться експеримент, коли ця процедура портового оформлення вантажів займає 1,5 години. За словами Ющенка, протягом двох тижнів такі терміни мають бути введені у всіх портах України.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування