Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенку набридла "всяка гидота" замість спирту

Субота, 2 липня 2005, 20:08
Секретар Ради нацбезпеки й оборони Петро Порошенко не бачить необхідності будувати в Україні новий нафтопереробний завод.

"На мій погляд необхідності будівництва нового нафтопереробного заводу немає", - сказав він на прес-конференції в суботу у Вінниці, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Просто необхідно підняти рівень переробки нафти на наявних нафтозаводах, це істотно підвищить ефективність і рентабельність цих нафтопереробних заводів", - сказав Порошенко.

Відповідаючи на запитання про його ставлення до пропозиції про зниження вдвічі акцизу на бензин з біодобавками, секретар РНБО відзначив, що він підтримує необхідність розвитку спиртової галузі, що надзвичайно актуальна.

"Я вважаю кощунством, коли ми платимо сотні доларів за сотні літрів бензину, додаємо туди всяку гидоту, яка отруює екологію й не використовуємо можливості спиртової промисловості України по сучасних технологіях".

За словами Порошенка, держава може й повинна стимулювати застосування нових технологій із застосуванням місцевих енергетичних ресурсів.

Проти будівництва нових НПЗ висловився також в інтерв'ю газеті "Факти й коментарі" лідер Республіканської партії, колишній глава "Нафтогаз Україна" Юрій Бойко.

"Українські нафтопереробні заводи відстають за своїми технологічними показниками від світових: глибина переробки сировини в нас у кращому разі становить 70%, а в інших країнах цей показник доходить до 90"%, - сказав він.

"Однак при грамотному розпорядженні активами існуючі НПЗ можна модернізувати й домогтися максимальної переробки нафти. Будувати ж нові високотехнологічні НПЗ спішити не варто, просто потрібно з розумом розпорядитися тим, що в нас є", - підкреслив Бойко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування