Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛУЦЕНКО ЗВІЛЬНЯЄ ФОКІНА, БО ВІН НЕ ПРОДАВ ДАЧУ БІЛОКОНЯ І ЗА НЕЕТИЧНУ ПОВЕДІНКУ В ПОБУТІ

Вівторок, 5 липня 2005, 12:25
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що контроль за діями його заступника Олександра Фокіна з боку департаменту внутрішньої безпеки МВС був обґрунтованим.

Про це Луценко сказав на прес-конференції, скликаній у зв’язку із заявою Фокіна, що його з відома міністра МВС незаконно прослуховували та шантажували, щоб звільнити його з посади.

"Всі заяви пана Фокіна про незаконне нібито прослуховування чи стеження за працівниками МВС я категорично відкидаю", - сказав Луценко.

"Я можу лише сказати, що і він, і інші працівники у будь-який момент можуть бути – а він був – об’єктом пильної уваги департаменту внутрішньої безпеки", - додав Луценко.

Він пояснив, що "ця увага (до Фокіна з боку департаменту внутрішньої безпеки МВС) виявила факти, за якими я вважаю недоцільне перебування на посаді".

За словами Луценка, 17 червня він дійсно подав подання на звільнення Фокіна.

"Я прошу звільнити Фокіна за недостатні організаторські здібності та у зв’язку з використанням службових обов’язків для вирішення приватних питань і комерційних справ членів своєї сім'ї", - сказав міністр.

Також, зазначив Луценко, він просить звільнити Фокіна через "неетичну поведінку в побуті як для заступника міністра".

"В момент, коли МВС затримує одного з голів обласної ради за зловживання службовим автомобілем, який він придбав сам для себе на крупну суму, то обслуговування сім'ї пана Фокіна державними автомобілями і державною охороною є морально недопустимим", - пояснив Луценко.

За словами Луценка, департамент внутрішньої безпеки підтвердив ці факти. Луценко додав, що його власний син ходить пішки, дружина їздить на власному автомобілі, а охорона обслуговує тільки його.

Луценко також сказав, що є інформація, що Фокін, "представляючись заступником міністра, лобіює комерційні інтереси фірм, у яких він є виконавчим директором, та фірм членів своєї родини".

"Можливі, це фірмі не великі, але я декілька разів робив зауваження про недопустимість фактів, які підтверджуються оперативним вивченням департаменту внутрішньої безпеки", - зазначив міністр.

За словами Луценка, Фокін не робив висновків, "вважаючи, що його знайомства з багатьма крупними політиками достатньо для продовження його стилю роботи".

Луценко також звернув увагу, що завдання, які ставилися перед Фокіним, не реалізовані:

"Я хотів би, щоб уже був аукціон по дачі Білоконя, щоб уже реалізовувалася історія з супердорогими машинами МВС, які досі стоять на складах! Щоб уже були проведені аукціони земельних ділянок для житла військовослужбовців тощо", - додав Луценко.

Коментуючи заяву Фокіна на "5 каналі", Луценко сказав: "Я не виключаю, що він був схвильований або, можливо, простимульований певними політичними силами, які не люблять МВС".

Департамент внутрішньої безпеки, за словами міністра, виявив більше 300 порушень в міністерстві.

Що стосується того, хто запросив Фокіна на роботу, Луценко сказав, що це була його ініціатива, бо він знав його по роботі у прем’єр-міністра Пустовойтенка. Також Фокін був під час революції посередником Луценка між ним та деякими представниками міліції.

Луценко сказав, що у зв’язку зі звільненням Фокіна у вівторок він зустрічається з президентом Ющенком.

"Українська правда"

Читайте також:

ЗАСТУПНИК ЛУЦЕНКА ЗВИНУВАТИВ ЙОГО В ПРОСЛУХОВУВАННІ І ШАНТАЖІ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування