Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибачук радіє, що прорвали головний шлагбаум на шляху до СОТ

Середа, 6 липня 2005, 14:00
Віце-прем'єр з євроінтеграції Олег Рибачук вважає прийнятий закон про захист інтелектуальної власності в Україні першочерговим для вступу країни до СОТ.

Про це він повідомив у кулуарах Верховної Ради після ранкового засідання парламенту.

"Без прийняття цього закону інші закони по СОТ можна не голосувати. Якби ми провалили зараз цей закон, то дорога України до СОТ була б закрита точно", - зазначив він.

"Тому що питання піратства не є лише американським, як говорили комуністи. Я отримував документи з Брюсселя, де питання про захист авторських прав стояло як принципове. Вдумайтеся, Україна - на першому місці у світі в чорному списку!", - повідомив він.

"І знаєте, що характерно – піратство є в усьому світі, але саме українська влада свідомо відмовлялася приймати законодавство, яке демонструвало серйозність намірів щодо питань інтелектуальної власності", - сказав він.

На питання про закиди противників закону, які, за їх словами, опікуються правами вітчизняних виробників, відповів: "Але чому ніхто не опікується правами користувачів. Конфлікт інтересів споживачів і виробників буде завжди".

"Ви подумайте, у складі СОТ 148 країн. Україна вже 12 років мурижить процес вступу. Жодна країна так довго не вела переговорний процес. Тому що в Україні цей процес сильно заполітизований. Зверніть увагу, і сьогодні всі виступали з політичними заявами", - зазначив Рибачук.

Натомість депутат Чорновіл вважає, що "для рядових користувачів з прийняттям законопроекту нічого не зміниться".

"Вони дістануть низькопробний закордонний продукт замість низькопробного вітчизняного. З іншого боку, не буде розвиватися українська індустрія виробництва дисків, отже, ціна на них поступово зростатиме", - сказав Чорновіл.

"Українська правда"

Рада заборонила піратські диски. Тепер це кримінал


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування