Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати заборонили податківцям вступати у партії

Середа, 6 липня 2005, 18:42
Верховна Рада України ухвалила закон, яким встановлюється заборона на членство в політичних партіях працівникам податкових служб.

За закон "Про внесення змін до закону України "Про політичні партії в Україні", проголосував 261 депутат з 400, зареєстрованих у залі.

За пропозицією президента Віктора Ющенка, закон встановлював заборону на членство в політичній партії не лише працівникам Державної податкової адміністрації, але й податкових адміністрацій в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі, в районах, містах, районах у містах.

Депутати також врахували пропозицію президента щодо приведення у відповідність термінів, застосованих у законі з положеннями інших законів.

Водночас депутати не погодились з пропозицією президента скасувати положення закону, яким передбачається, що первинні партійні організації політичних партій (без статусу юридичної особи), зможуть легалізувати свою діяльність шляхом подання відповідного письмового повідомлення про це, до місцевого управління юстиції.

Президент з вищезазначеною пропозицією не погоджувався. Він зазначав, що це суперечить ч.7 ст.11 закону України "Про політичні партії в Україні", якою встановлено обов'язкову реєстрацію будь-яких структурних утворень політичної партії і не передбачено можливості їх легалізації.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...