Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко звинуватив соціалістів у зв’язках з СДПУ(о) та подає до суду

Середа, 6 липня 2005, 20:00
Секретар Ради безпеки та оборони Петро Порошенко подає позов до суду щодо притягнення депутата Миколи Мельника до відповідальності.

Такою є реакція Порошенка на обвинувачення Мельника, які він виголосив в середу в парламенті.

Мельник заявив, що "сьогодні в Україні діє небезпечний кримінальний клан Петра Порошенка, який відроджує кучмізм у його найпотворніших формах".

Як повідомляє прес-служба Порошенка, всі матеріали, на які спирався у своєму сьогоднішньому виступі Мельник, стосуються періоду 2002-2004 років і були зібрані МВС, СБУ і Державною податковою адміністрацією за дорученням тодішнього президента Леоніда Кучми.

Метою цього була "дискредитація представників тодішньої політичної опозиції". "Навіть в ті часи карні справи, заведені на основі цих паперів, розвалилися після їх надходження до суду", - зазначає прес-служба.

Як йдеться у повідомленні, "саме тому, цей сфабрикований компромат був оприлюднений заступником голови Державної податкової адміністрації Грибом під час прес-конференції 13 лютого 2004 року".

Після цієї прес-конференції Порошенко подав до генпрокуратури заяву про вчинення злочину, на основі якої не без допомоги суду було порушено відповідно карну справу.

"6 липня 2005 року, півтора роки поспіль, вже після зміни влади в Україні, ті ж самі матеріали, які, зрештою, не містили підтвердження жодних незаконних дій, були використані народним депутатом України, членом фракції Соціалістичної партії України Мельником для проголошення завідомо наклепницьких заяв та відомостей, які завдають шкоду репутації Порошенка", - зазначає прес-служба.

Як йдеться у повідомленні, ще три тижні тому стало відомо, що окремі представники СПУ "готують виток компромату".

"Єдине, що було в їх розпорядженні для цього – це монополія на оприлюднення записів Мельниченка та, через стосунки з деякими членами СДПУ(о), доступ до архівів колишнього керівництва правоохоронних органів", - йдеться у повідомленні.

Також в документі нагадують, що відповідно до Конституції і закону "Про державну службу", Порошенко передав управління власними активами до спеціально створеного інвестиційного фонду.

Читайте також:

Соціалісти обвинуватили Порошенка у відродженні кучмізму


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування