Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич забрав у Пинзеника бренд, щоб він не дурив людей

П'ятниця, 8 липня 2005, 20:32
Міністерство юстиції заявляє, що, забравши в партії "Реформи і порядок" назву "Наша Україна", керувалося законодавством, а не інтересами тієї чи іншої партії.

Мін'юст, який очолює член "Народного Союзу Наша Україна" Роман Зварич, вважає звинувачення ПРП "необґрунтованими", йдеться в заяві відомства.

Міністерство вказує, що 26 липня 2004 року отримало лист щодо змін у статуті, програмі та у складі керівних органів партії "Реформи і порядок", де йшлося про зміну назви, і взяла його до уваги.

"Однак, за інформацією, що надійшла до міністерства, було встановлено, що назва "Наша Україна" є об’єктом права інтелектуальної власності Блоку "Наша Україна" та зареєстрована відповідно до закону "Про охорону прав на знаки для товарів та послуг", про що Державним департаментом інтелектуальної власності видане відповідне свідоцтво", - зазначає прес-служба Мін'юсту.

Мін'юст також наголошує, що стаття 16 зазначеного закону надає власнику свідоцтва виключне право користуватися і розпоряджатися знаком на свій розсуд, а також забороняти іншим особам використовувати зареєстрований знак без дозволу.

"Згідно з рішенням VІІІ з’їзду партії "Реформи і порядок" перейменування її в партію "Наша Україна" здійснюється в рамках процесу створення єдиної партії на базі партій - учасників виборчого блоку "Наша Україна", - говориться в заяві.

"Таким чином, прийняття одним з учасників Блоку "Наша Україна" рішення про одноосібне присвоєння собі назви "Наша Україна" і подальші дії щодо використання цієї назви без погодження з іншими учасниками Блоку "Наша Україна", що може стати причиною введення в оману громадян України, які братимуть участь у виборах, є порушенням права власника свідоцтва і повинні бути припинені", - зазначає Мін'юст.

7 липня 2005 року Мін'юст повідомив голові партії "Наша Україна" Пинзенику про відкликання свого листа від 30 серпня 2004 року щодо взяття до відома змін до статуту і програми партії "Реформи і порядок" й про те, що видані партії 30 серпня 2004 року свідоцтво №932 з новою назвою та інші документи підлягають поверненню.

"Питання захисту інтересів партії "Реформи і порядок" у разі її незгоди з рішенням Мін'юсту може здійснюватись відповідно до частини 2 статті 55 Конституції України, згідно з якою кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади", - говориться в заяві.

Як відомо, у четвер ПРП-"Наша Україна" заявила, що таке рішення Мін'юсту не сприяє порозумінню та консолідації політичних сил, які підтримують президента України.

Українська правда

Читайте також:

ЗВАРИЧ ЗАБРАВ У ПИНЗЕНИКА НАЗВУ ЮЩЕНКА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: