Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук створить свій блок на противагу БлЯ?

Субота, 9 липня 2005, 16:40
Лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук ініціював створення суспільного форуму "Об'єднаймо Україну", метою якого є створення діючого громадського контролю над владою.

Як повідомив Кравчук на прес-конференції в суботу в Києві, основною причиною появи такої ініціативи була необхідність перебороти "тенденції до розколу України, що з'явилися після останніх президентських виборів".

"Я не можу спокійно спостерігати за процесами, що руйнують країну", - сказав він.

У своєму виступі Кравчук розкритикував як зовнішню, так і внутрішню політику нової влади, відзначивши, що на сьогоднішній день у країні існує стільки проблем, що він не впевнений, "чи здатна нова влада їх вирішити, не створюючи нові".

Він також відзначив, що останнім часом у країні значно погіршилися умови для існування опозиції. "Позиція влади у відношенні опозиції неприйнятна", - заявив лідер фракції.

У той же час Кравчук відзначив, що якщо нова влада "перебуває в стадії феодального мислення", то опозиція - "на стадії первіснообщинного мислення". "Ні влада, ні опозиція на сьогоднішній день не є цивілізованими", - сказав він.

Кравчук вважає однією з задач свого форуму - "вивести опозицію зі стану первіснообщинного мислення і допомогти владі вийти з цього стану".

Він підкреслив, що завданням форуму буде не декларація абстрактних заяв, а конкретні справи. Так, за словами Кравчука, у рамках роботи форуму будуть створені профільні робочі групи, що будуть працювати над підготовкою відповідних законопроектів у різних областях політики.

Відповідно до звернення Кравчука до громадськості і політичних партій про необхідність створення такого форуму, розповсюдженому на прес-конференції, серед завдань форуму називаються - домагатися негайного припинення політичних репресій проти опозиції, сприяння і реалізація політичної реформи, підтримка європейських пріоритетів у зовнішній політиці, створення нового типу взаємин між владою і суспільством.

Відповідаючи на питання журналістів, Кравчук заявив, що форум буде працювати на постійній основі, а не тільки до парламентських виборів.

У той же час, він не виключив, що на платформі форуму може бути створений передвиборний блок, що буде брати активну участь у парламентських виборах 2006 року.

Крім того, Кравчук заявив, що керівну посаду у форумі буде займати тільки він. "Я це ініціюю і я, цілком природно, буду очолювати цей процес", - заявив він.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Медведчук та Янукович можуть створити БлЯ(о)

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування