Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гривня спочатку подешевшає, а після виборів знову подорожчає?

Четвер, 1 вересня 2005, 15:37

Голова правління банку "НРБ-Україна" Владислав Кравець вважає, що тенденція зміцнення готівкового курсу гривні може зберегтися до початку жовтня.

У четвер в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" він висловив припущення, що Нацбанк України до жовтня може зміцнити офіційний курс до 4,8 грн./$1.

Разом з тим він думає, що після парламентських виборів наявний курс гривні може зрівноважитися на рівні 5,25-5,3/$1.

"5,25-5,3/$1- це реальний курс гривні при спаді економіки, росту інфляції й зовнішньоекономічному сальдо, що погіршується," - сказав експерт.

За його оцінкою, основним фактором, що впливає на курс, є значне надходження на ринок валюти від нерезидентів, які планують швидко заробити на курсовій різниці.

Ще одним фактором, який може привести до зміцнення курсу гривні, є очікуване надходження значних валютних коштів, які будуть отримані в результаті повторних приватизаційних конкурсів найбільших підприємств у жовтні-грудні поточного року, вважає експерт.

Разом з тим голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук висловив надію, що НБУ не буде зміцнювати офіційний курс гривні найближчим часом.

"Ріст цін, який спостерігається на сьогодні, повинен вести не до зміцнення, а до ослаблення курсу", - сказав він.

Він також відзначив, що зміцнення готівкового курсу гривні викликане більшою пропозицією готівкової валюти з боку населення.

"На готівковому ринку населення починає активно здавати валюту, тому банки знижують курс покупки", - сказав банкір.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування