Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин скаржиться, що нема "нічого святого" і прогнозує нову кризу

Понеділок, 5 вересня 2005, 18:36

Новий політичний сезон буде найвідповідальнішим за всю новітню історію України, тим більше, що він починається зі скандалу.

Про це голова Верховної Ради України Володимир Литвин сказав у понеділок на засіданні вченої ради Київського Національного університету ім. Т.Шевченка.

Литвин зауважив, що з острахом чекає розгортання виборчої кампанії 2006 року, адже "нічого святого не залишилось".

Крім того, за його словами, стагнація в економіці переходить в економічну кризу. На переконання Литвина, "якщо на наступний рік планувати бюджет, як і цього року, то країна не витримає такого соціального навантаження бюджету". Також він не виключив, що на Україну чекає криза борошна, незважаючи на "рапорти про збір великого врожаю" зернових.

Тому Литвин звернувся до університетської еліти з проханням дати фахову і неупереджену оцінку подіям в Україні. Він висловився за проведення у державі "серйозної розмови" про її подальший розвиток, і "тут надзвичайно важливим" спікер назвав голос інтелектуальної еліти.

Сьогодні, за його словами, неможливо відповісти на запитання, яким ми бачимо наше майбутнє. Він зауважив, що "світ не буде любити Україну лише за те, що в ній відбулась Помаранчева революція".

У своєму виступі Литвин приділив увагу і зовнішній політиці України, зауваживши, що за останні півроку Україна віддалилась від Європи і при цьому "встигла розсваритися зі своїми сусідами". Він висловився за необхідність будувати відносини з іншими державами на основі національних інтересів.

Також Литвин наголосив на необхідності перегляду кадрової політики у регіонах. За його словами, "кадрову політику визначає президент, і претензій до неї немає, але кадрова робота, яка здійснюється на місцях, потребує перегляду".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування