Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укртелеком" за місяць стане мобільним оператором

Вівторок, 6 вересня 2005, 19:12

Міністерство транспорту й зв'язку України підтримує вихід національного оператора ВАТ "Укртелеком" на ринок мобільного зв'язку й видачу йому ліцензії на надання послуг мобільного зв'язку.

Про це повідомив журналістам у вівторок у Києві заступник міністра з питань зв'язку Віктор Бондар, передає Інтерфакс-Україна.

За словами заступника міністра, надання ліцензії розглядається в якості одного зі способів підвищення капіталізації "Укртелекома", який готується до приватизації та, за його словами, має стати "оператором N1 в Україні".

"Укртелеком" - один із двох операторів, чий вихід на ринок мобільного зв'язку в цей час підтримує Мінтрансзв’язку, повідомив Бондар, не уточнивши при цьому ім'я другого пошукача на одержання ліцензії найближчим часом.

Як заявив заступник міністра, вихід на ринок мобільного зв'язку нових операторів покликаний сприяти здоровій конкуренції на цьому ринку, а також вплинути на рівень тарифів й якість послуг.

Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) продовжила строки розгляду заяви "Укртелекома" на видачу ліцензії по наданню послуг мобільного зв'язку до завершення робіт з конверсії необхідних для цього радіочастот.

За словами голови НКРЗ Олега Гайдука, для ухвалення рішення про видачу ліцензії необхідні додаткові міжнародні частотні узгодження й завершення процесів конверсії радіочастотного ресурсу Генеральним штабом України.

Відповідно до планів уряду, "Укртелеком" має одержати ліцензію на мобільний зв'язок до кінця місяця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: