Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин знайшов одне питання у справі Гонгадзе, яке викликає істерики

Четвер, 6 жовтня 2005, 14:21

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин готовий підтримати проведення окремих парламентських слухань у справі Гонгадзе, як того вимагає резолюція ПАРЄ.

"Хочу сказати відразу, що я все підтримую", - сказав Литвин журналістам на питання про проведення слухань.

Він додав, що з цього приводу має визначитися сам парламент. Як приклад Литвин навів створення слідчої комісії з розслідування обставин касетного скандалу.

На думку Литвина, головне питання у справі Гонгадзе – це назвати того, хто організував прослуховування кабінету Кучми. "Якщо привертати увагу парламенту, то питання треба ставити первісне і визначальне – хто і з якою метою організував прослуховування?".

"Але сама постановка питання викликає величезну істерику, бо потрібно давати пояснення. Відповівши на це перше питання, буде легше розпутати всі розшарування, повязані з цією сторінкою (історії України)", - додав Литвин.

Спікер також назвав "достеменно відомим фактом" те, що один з файлів записів Мельниченка монтувався з 18 вересня по 5 жовтня 2000 року, а другий – з 18 вересня по 15 жовтня 2000.

"Це відбувалося на квартирі одного з народних депутатів", – додав спікер. На питання, чи ідеться про соціаліста Миколу Рудьковського, Литвин повторив: "На квартирі одного з депутатів".

Як відомо, сам касетний скандал почався 28 листопада 2000 року.

За словами Литвина, про монтаж записів свідчить експертиза, яка проводилася за часів генпрокурора Геннадія Васильєва.

Литвин також спростував, що справа Гонгадзе була однією з головних тем, яка порушувалася під час його зустрічей з керівництвом Ради Європи. За словами спікера, про це його запитали тільки доповідачі по Україні Ганне Северінсен та Рената Вольвенд.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування