Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко подасть в суд і скасує "пережиток"

Четвер, 6 жовтня 2005, 15:13

Президент Віктор Ющенко заявляє, що ініціюватиме подання до Конституційного суду щодо законності підписаних ним у середу змін до закону, що встановлюють недоторканність для депутатів місцевих рад.

Про це він сказав на брифінгу у Львові після засідання економічного форуму "Україна-ЄС" у четвер.

"Підписуючи цей закон, я роблю конституційне подання на предмет конституційності положень недоторканності депутатів всіх рівнів", - сказав він.

Ющенко переконаний, що Конституційний суд "поставить крапку у цьому питанні".

Він пояснив, чому він підписав зміни до закону, який впроваджує недоторканність. За словами президента, на це його підштовхнуло рішення Верховної Ради, "яке було прийняте, здається, 270 з лишнім голосів, це засвідчує, що політичні сили таким чином розуміють логіку вирішення цього питання".

Водночас Ющенко підтвердив, що він проти запровадження недоторканності депутатів місцевих рад.

"Я виходжу з того, що недоторканність народних депутатів України чи депутатів будь-яких рівнів – це є пережиток. Ми маємо владу сьогодні, яка здатна гарантувати дію законів і Конституції", - сказав президент.

"Людей в Україні не треба ділити на депутатів і не депутатів, на людей, які по одній процедурі проходять ситуації дізнання, а інші -  залишаються недоторканними", - додав він.

Ющенко наголосив, що це його "глобальна позиція".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування