Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ не слухала Литвина

П'ятниця, 7 жовтня 2005, 15:53

Глава Служби безпеки України Ігор Дріжчаний заперечує факти прослуховування телефонних розмов українських політиків з боку його відомства і пропонує розширити контроль за діяльністю СБУ.

"Я відповідально заявляю вам, що такої практики сьогодні не існує", - сказав Дріжчаний, відповідаючи в п'ятницю в сесійному залі парламенту на питання члена фракції "Регіони України" Олександра Пеклушенка, що стосується заяв про факти прослуховування українських політиків.

"Ми виходимо з пропозицією розширення меж контролю, у тому числі парламентського контролю за проведенням оперативно-технічних заходів", - сказав глава СБУ, додавши: "Ми також вносимо пропозицію про надання додаткових повноважень президентові України по контролю за діяльністю Служби безпеки України".

За словами Дріжчаного, на даний момент розробляється цілий комплекс заходів, що, на його думку, будуть ефективним механізмом для проведення реального контролю, "який переконає українське суспільство, що діяльність Служби безпеки здійснюється відповідно до законів".

Глава СБУ також ознайомив депутатів з роботою очолюваного ним відомства в напрямку боротьби з організованою злочинністю і корупцією в Україні.

Як відомо, на стеження з боку СБУ скаржився, зокрема, голова парламенту Володимир Литвин.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування