Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко нарешті розповів Рибачуку його обов’язки

Субота, 5 листопада 2005, 20:05

Президент Віктор Ющенко затвердив положення про Секретаріат президента.

Відповідний указ, датований 4 листопада, опубліковано у суботу на сайті президента.

Документом передбачається, зокрема, затвердження граничної чисельності працівників Секретаріату в кількості 605 штатних одиниць. Працівники Секретаріату є державними службовцями.

Основним завданням Секретаріату є забезпечення здійснення президентом його повноважень, визначених Конституцією України.

Глава Секретаріату, згідно з указом, несе персональну відповідальність за виконання покладеного на Секретаріат основного завдання.

Секретаріат, зокрема, аналізує політичні, соціально-економічні та інші процеси в Україні та за її межами, готує та подає на розгляд президентові матеріали, пропозиції щодо забезпечення державного суверенітету і територіальної цілісності України, тощо.

Відомство також забезпечує підготовку проектів послань президента до народу, послань до Верховної Ради, доповідей та виступів президента; забезпечує планування діяльності президента; забезпечує підготовку, опрацювання і подання на підпис главі держави проектів указів, розпоряджень і доручень президента.

Секретаріат здійснює експертизу прийнятих Верховною Радою законів, що надійшли на підпис президентові, готує пропозиції щодо підписання законів або застосування щодо них права вето, забезпечує підготовку проектів законів, що вносяться президентом до парламенту.

Відомство опрацьовує внесені в установленому порядку пропозиції щодо утворення, ліквідації та реорганізації міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, а також судів.

На секретаріат покладено також опрацювання та подання пропозицій щодо нагородження державними нагородами та іншими відзнаками, присвоєння звань, прийняття до громадянства України та припинення громадянства України, надання притулку в Україні, здійснення помилування.

Крім того, секретаріат забезпечує організацію та проведення протокольних та церемоніальних заходів за участю президента, зарубіжних візитів, а також робочих поїздок глави держави.

Відомство здійснює матеріально-технічне, фінансове, соціально-побутове забезпечення діяльності президента, його консультативно-дорадчих та інших допоміжних органів і служб.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування