Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун судитиметься півроку і боїться, що йому всадять ножа в спину

Вівторок, 8 листопада 2005, 09:28

Колишній генпрокурор Святослав Піскун готовий півроку оскаржувати рішення президента Віктора Ющенка про своє звільнення.

Про це він заявив у вівторок перед засіданням Шевченківського суду, який розглядає його скаргу до президента щодо неправомірної відставки.

Перед початком засідання Піскун повідомив журналістам, що вірить "в неупередженість судді і в справедливість суду". "Мої адвокати сказали мені, що цей суддя чесна людина. Я думаю, що суд ухвалить правове рішення, бо політичні рішення вже набридли", - зазначив екс-генпрокурор.

При цьому він вважає, що представлення Олександра Медведька як генпрокурора саме у вівторок є невипадковим.

"Я думаю, що це не випадково, так само як те, що міністр юстиції підтримує сторону відповідача. Це така форма тиску на суд. А що ви хотіли від цієї влади?", - запитав Піскун.

При цьому він зазначив, що особистих конфліктів із Сергієм Головатим у нього нема, він лише відкрито висловлював свою незгоду щодо резолюції, яку комісія на чолі з Головатим передала до ПАРЄ.

"Це була написана абсолютна брехня. І я сказав: "Схаменіться, зробіть щось, бо Рада Європи ухвалить абсолютно брехливу резолюцію", - зазначив Піскун.

На питання, як довго триватиме судовий процес, Піскун сказав, що має намір судитися "приблизно півроку".

"Поки до Верховного Суду не дійду, я не заспокоюся", - зазначив він. "При цьому знову заявив, що вважає своє звільнення безпідставним.

Він також поскаржився, що після звільнення з посади, він втратив все матеріальне забезпечення.

"Другий раз я вже не генеральний прокурор, і в той день, коли мене зняли, все скінчилося. Тобто немає ні автомобіля, ні зарплати, нічого. От, наприклад, люди, яких я притягував до кримінальної відповідальності, можуть підійти і засадити мені ножа в спину, тому що я вже ніхто", - сказав Піскун, поскаржившись, що пенсію йому також не дали.

"Але я ще молода людина, мені треба працювати до 65 років. А де? Ким?", - зазначив він.

У разі програшу Піскун збирається піти у політику і стати помічником депутата.

"Якщо хтось з депутатів візьме мене у помічники, то я піду і буду із задоволенням працювати", - сказав Піскун, заперечивши, що братиме участь у парламентських виборах за списком БЮТ.

"А чому БЮТ? Що інших партій немає? Я взагалі поки не збираюсь іти по списку", - зауважив екс-генпрокурор.

На питання, чи пастиме він овечок, як казав раніше, Піскун відповів: "Отару ще не знайшов, але з часом знайду".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування