Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Приват" хоче одержати завод Пінчука через прокуратуру

Середа, 9 листопада 2005, 16:33

Суперечки, пов'язані з "Нікопольським заводом феросплавів", має вирішити Генпрокуратура, яка ініціювала процес повернення акцій НЗФ державі і брала участь у розгляді даної проблеми в судах.

Таку думку висловив голова наглядової ради ТОВ "Славутич-Реєстратор" Геннадій Корбан у своєму листі на ім'я прем'єр-міністра Юрія Єханурова, повідомляє Ліга.

Зокрема, Корбан переконаний в тому, що вирішення цього питання не можна покладати на голову ФДМ Валентину Семенюк і голову ДКЦПФР Анатолія Балюка, оскільки "вони не раз були привселюдно звинувачені в корупційних зв'язках з Пінчуком, який незаконно заволодів акціями підприємства".

Корбан попереджає, що Семенюк дезінформувала прем'єр-міністра у своєму листі до нього з приводу повернення акцій НЗФ державі, що може мати негативні наслідки і стати причиною прийняття протизаконних рішень.

Зокрема, на думку Корбана, вона дезінформувала Єханурова щодо необхідності визначення реєстратора власників цінних паперів НЗФ.

"Семенюк навмисне відмовляється виконувати судове рішення, відповідно до якого легітимним реєстратором акцій НЗФ є ВАТ "Славутич-Реєстратор". З цього рішення Міністерством юстиції вже давно почате виконавче провадження", - йдеться в листі.

У зв'язку з цим голова наглядової ради ТОВ "Славутич-Реєстратор" запропонував передати справу НЗФ прокуратурі, яка "жодного разу не дала приводу запідозрити її в заангажованості".

Як відомо, Апеляційний господарський суд Києва 25 липня визнав незаконною приватизацію 50%+1 акція НЗФ. "Славутич-Реєстратор", який вів реєстр НЗФ, вважається близьким до групи "Приват".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування