Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховну Раду чекає бюджетна новорічна ніч?

Четвер, 1 грудня 2005, 13:06

Верховна Рада повернула на повторне читання проект бюджету на 2006 рік.

За відповідне рішення проголосувало 274 депутати.

Рішенням визнано проект закону Кабміну про бюджет таким, що не відповідає бюджетним висновками Верховної Ради, ухваленим раніше.

Уряду пропонується доопрацювати проект протягом тижня та винести його на розгляд парламенту через два тижні.

Цією ж постановою пропонується збільшити в проекті видатки до місцевих бюджетів.

Перед цим парламент не знайшов достатньої кількості голосів, щоб проголосувати за неприйнятність проекту, а також, щоб ухвалити проект бюджету уряду в другому читанні і в цілому.

Раніше, представляючи дороблений проект бюджету з парламентської трибуни, міністр фінансів Віктор Пинзеник заявив, що уряд підтримує пропозицію представників місцевих рад перенести ухвалення рішення по проекту держбюджету на 2006 рік на наступний пленарний тиждень.

Пинзеник відзначив, що така пропозиція пролунала в середу у зв'язку з тим, що не вдалося досягти погоджених позицій з низки принципових питань, передає Ліга.

"Компроміс можливий, уряд ще раз заявляє про свою готовність шукати його, але це не може бути дорога з одностороннім рухом. Має бути взаємне бажання сторін", - сказав міністр, звертаючись до напівпорожнього залу.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", спікер Володимир Литвин в коментарі журналістам припустив, що парламент прийме проект держбюджету на 2006 рік у другому читанні 12-13 грудня, а в цілому – 31 грудня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування