Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб скинути Кучму, Мельниченку допомогли його писати?

Четвер, 1 грудня 2005, 14:45

Свідок у справі про організацію "касетного скандалу" генерал-майор управління держохорони Сергій Кислов заявляє, що майор Микола Мельниченко не міг робити записи в кабінеті екс-президента Леоніда Кучми.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам за підсумками участі в засіданні слідчої комісії парламенту щодо "касетного скандалу".

Як стверджує Кислов, Мельниченко "ніколи в охороні президента не служив, а весь цей міф вигаданий ним для створення власного іміджу героя і борця".

Він пояснив, що з 1994 року Мельниченко працював у системі держохорони, а з 1996 року - у групі спецтехніків, які були прикомандировані до охорони президента.

За словами Кислова, у той час функції Мельниченка полягали в тому, щоб розставляти металодетектори і перевіряти ті приміщення, які відвідував Кучма під час відряджень.

Свідок завіряє, що в Мельниченка не було самостійного доступу до кабінету Кучми, і тому він не міг робити які-небудь записи в кабінеті президента.

За його словами, по-перше, під диван не можна було покласти диктофон, по-друге, Мельниченко працював не щодня, а через 2-3 доби і ніколи сам не міг зайти в кабінет Кучми.

За запевняннями Кислова, існували жорсткі інструкції, які регламентують доступ у кабінет президента.

Згідно з цими інструкціями, розповідає генерал-майор, у кабінет могли ввійти 5 осіб: працівник комендатури адміністрації президента, секретар, прибиральниця, працівник групи спецтехніків, у якій працював Мельниченко, і офіцер особистої охорони президента.

Свідок відзначив, що всі ці факти зафіксовані документально і знаходяться в прокуратурі.

Відповідаючи на питання про те, чому ця інформація не була оприлюднена раніше, Кислов повідомив, що раніше в нього про це ніхто не запитував, і він за першою вимогою прибув на засідання слідчої комісії і відповів на всі поставлені питання.

Кислов вважає, що повернення Мельниченка в Україну пов'язане з виборами і з тим, що деякі політики хочуть роздути "касетний скандал" з новою силою.

Крім того, на думку генерал-майора, "касетний скандал" був спланованою акцією по дискредитації президента Кучми з метою його скинення.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування