Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ярославський продає свій УкрСиббанк

П'ятниця, 2 грудня 2005, 10:47

Віце-президент УкрСиббанку Ернест Галієв заявив про продаж 51% акцій банку французькій групі BNP Paribas.

Як повідомляє "Комерсант-Україна", був підписаний протокол про придбання 51% акцій між банком і французькою групою BNP Paribas.

Основні акціонери банку – його президент Олександр Ярославський і віце-президент Ернест Галієв – залишаться його співвласниками і мають намір надалі активно брати участь у бізнесі. Також передбачається, що банк збереже бренд і велику частину нинішнього топ-менеджменту, повідомляє видання.

У свою чергу, BNP Paribas підтверджує ці повідомлення, однак ставиться до них досить обережно і наполягає, що поки "тільки йдуть переговори".

Відповідно до заяви УкрСиббанку, документи про покупку 51% його акцій групою BNP Paribas планується підписати до кінця року, відзначає газета.

Терміни офіційного затвердження угоди регулятором її учасники прогнозувати не стали, однак, за їхніми припущеннями, завершиться вона не раніше кінця січня наступного року.

Галієв також відзначив, що гроші, отримані від продажу акцій, передбачається знову вкласти в капітал УкрСиббанку з метою "подальшого розвитку бізнесу".

Ці вкладення, за словами Галієва, планується робити на паритетних засадах з BNP Paribas, і частки акціонерів у капіталі банку найближчим часом мінятися не будуть.

Рішення не робити додаткову емісію акцій, а спочатку одержати гроші і лише потім укласти їх у капітал банку, Галієв пояснив виданню відсутністю в банку необхідності в настільки масштабних одноразових уливаннях:

"Щоб частина капіталу не виявилася збитковою, ми будемо вводити кошти в банк поетапно – а інші, можливо, вкладемо в активи з низькою прибутковістю та фіксованою прибутковістю", – пояснив він.

За даними Асоціації українських банків, на 1 листопада 2005 року УкрСиббанк займав 5-е місце за активами (9,41 млрд грн) і 4-е – за капіталом (1,00 млрд грн). За власними даними компанії BNP Paribas, за підсумками 2004 року її загальні активи складали 905,94 млрд євро, капітал – 44,5 млрд євро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: