Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров склав новий список спірних підприємств

Четвер, 8 грудня 2005, 10:09

Кабінет міністрів затвердив список підприємств, по приватизації яких планується укласти мирові угоди.

Як у середу пише газета Комерсант-Україна, у список увійшли "Росава", "Кримський содовий завод", "Макіївський металургійний завод" і "Кримський титан".

В обмін на зняття претензій Кабмін планує домовитися про доплату за пакети акцій і про "вкладення необхідних інвестицій у виробництво".

Переговори мають бути закінчені до кінця цього року. Експерти вважають, що уряду вдасться домовитися з усіма власниками підприємств про доплату, однак торг затягнеться до середини 2006 року.

Раніше прем'єр Юрій Єхануров заявив, що уряд до кінця року розраховує завершити "суперечки, дискусії, судові розслідування" навколо ЗАТ "Лукор", ЗАТ "Азот" і ВАТ "Нікопольський завод феросплавів".

Першою компанією, що погодилася на доплату, стала "Лукойл-нафтохім" (ЛНХ). Так, ЛНХ і ФДМ домовилися про заміну форми внеску компанії в статутний фонд ЗАТ "Лукор". Сторони домовилися замінити в УФ "Лукора" 107 акцій російської компанії ЛНХ на 562 млн грн ($111,3 млн).

На сьогодні Кабміном, Фондом держмайна і державних компаній оскаржується або перевіряється приватизація 12 найбільших промислових виробників.

Так, ФДМ перевіряє законність приватизації "Росава", "Кримський содовий завод", "Інгулецький гірничозбагачувальний комбінат".

Крім того, Фонд намагається через суд розірвати договори оренди Вольногірського і Іршанського ГЗК (знаходяться в управлінні "Кримський титан"). НАК "Нафтогаз України" веде розгляд у Верховному суді України за 18% акцій ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчук) з контрольованими "Татнафтою" (Татарія) компаніями Sea Group і Am Ruz.

У Вищому господарському суді України також проходить розгляд, присвячений законності приватизації ВАТ "Запорізький завод феросплавів", яким володіє група "Приват".

Раніше держава не змогла довести обґрунтованість претензій до приватизації низки підприємств. Так голова ФДМ Валентина Семенюк визнала, що відповідно до рішення суду створення ЗАТ "Сіверодонецького об'єднання "Азот'" не суперечить чинному законодавству.

Раніше Конституційний суд прийняв рішення про коректність закону про особливості приватизації підприємств холдингу "Укррудпром". Так шість найбільших виробників залізорудної сировини – Північний, Центральний, Південний, Інгулецький ГЗК, Криворізький залізорудний комбінат, а також компанія "Суха Балка" залишилися у власності нових власників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: