Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поговорив з послами і залишився задоволений

Понеділок, 2 січня 2006, 14:29

Президент Віктор Ющенко обговорив із послами країн ЄС, США та Японії ситуацію, що склалася на газовому ринку України.

Як повідомляє прес-служба президента, глава держави поінформував послів щодо позиції України стосовно дискусії з Російською Федерацією навколо газового питання.

Ющенко наголосив, що Україна готова послідовно доводити обґрунтованість та об’єктивність своєї позиції всіма методами, зокрема, із залученням міжнародних експертів та міжнародного арбітражу.

Президент також підкреслив, що Україна дотримується усіх міжнародних зобов’язань, у тому числі й щодо транзиту газу в Європу, незважаючи на те, що вже кілька днів наша країна не отримує не тільки газу у вигляді плати за транзит, а й технологічного газу, який потрібен для забезпечення транзитних послуг.

Ющенко наголосив на необхідності відновлення переговорного процесу та введення мораторію на неринкові методи врегулювання існуючих розбіжностей.

В той же час керівник прес-служби МЗС Василь Філіпчук заявив, що посли країн-членів ЄС позитивно оцінюють інформацію про ситуації з поставками російського газу, отриману в ході зустрічі з Ющенком.

"Позитивна, цілком нормальна реакція. Ми бачили, що вона (позиція України по газовому питанню) зрозуміла", - цитує Філіпчука "Інтерфакс-Україна".

Філіпчук відзначив, що українська сторона "задоволена їхньою реакцією". За його словами, це був "конкретний діалог" і посли отримали досить інформації, щоб надалі інформувати уряди своїх країн.

Він повідомив, що досягнуто домовленості про проведення аналогічних зустрічей надалі.

Філіпчук відзначив, що на зустрічі були відсутні представники російського посольства, оскільки Росія є стороною переговірного процесу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування