Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ знову взялася за "РосУкрЕнерго", а "Нафтогаз" стане банкрутом?

Субота, 21 січня 2006, 10:29

Служба безпеки України відновила розслідування діяльності компаній "РосУкрЕнерго" і "ЄвралТрансГаз".

Таке розпорядження віддав новий голова СБУ Ігор Дріжчаний, повідомляє у суботу "Дзеркало тижня" з посиланням на власні джерела.

"На початку цього тижня голова СБУ Ігор Дріжчаний уперше виявив цікавість до матеріалів Служби у справах, які стосуються ЄТГ і РУЕ", - пише газета.

"Виявилося, що група, яка йшла по сліду розкриття тіньових схем, котрі діяли на території України, розсіяна й давно не працює у справі. За даними "ДТ", Дріжчаний розпорядився зібрати її знову", - говориться в статті.

Газета також зазначає: "Є підстави вважати, що особи, безпосередньо пов’язані з діяльністю РУЕ, розпочали активний переговорний процес зі своїми російськими візаві про надання їм громадянства РФ".

За інформацією видання, СБУ під час головування Олександра Турчинова направила президенту Віктору Ющенку близько 20 аналітичних записок, у яких містилися як прогнозування газової кризи, так і докладний опис діяльності "РосУкрЕнерго".

Газета також повідомляє, що компанією "РосУкрЕнерго" зацікавилася міжнародна організація з боротьби з відмиванням грошей ФАТФ.

"Днями, за офіційно не підтвердженою інформацією, до швейцарського адвоката, котрий тримає реєстр акціонерів "РосУкрЕнерго", навідалися місцеві правоохоронці з рішенням суду, яке передбачає передачу всього списку акціонерів, включно з процесом розкриття бенефіціарів — імен тих, хто стоїть за офшорними компаніями", - говориться в статті.

"Дзеркало тижня" також повідомляє, що кредитну лінію "Дойчебанку" "Нафтогазу України" переуступлено "Газпромбанку".

"За інформацією, отриманою "ДТ" у Нацбанку, цю кредитну лінію переуступлено фінансовому агенту "Газпромбанку". За деякою інформацією, "Газпром" і його банк активно цікавилися й іншими міжнародними фінансовими зобов’язаннями НАК "Нафтогаз України", - говориться в статті.

"Якщо кредитори одночасно й скоординовано на підставі погіршення економічної ситуації в НАКу зажадають повернення кредитованих коштів, то, можливо, НАК змушений буде оголосити про банкрутство. У цій ситуації створюється комітет кредиторів, який визначає бажану форму відшкодування збитків. І, як ви гадаєте, що він може хотіти? Правильно — трубу", - пише газета.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування