Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"РосУкрЕнерго" починає висувати умови Україні

Середа, 25 січня 2006, 19:59

Швейцарська компанія "РосУкрЕнерго" хотіла б бачити партнером у створюваному для реалізації імпортного газу в Україні СП "Нафтогаз України", а не його дочірню компанію "Газ України", яку пропонує НАК.

Про це повідомив виконавчий директор "РосУкрЕнерго", начальник юридичного департаменту "Газпрому" Костянтин Чуйченко, коментуючи журналістам у середу хід переговорів по створенню СП.

"Репутація "Нафтогаза" нам відома. Ця компанія нам добре знайома, вона давно працює на ринку і є надійним партнером", - пояснив Чуйченко бажання "РосУкрЕнерго" бачити своїм партнером саме НАК.

Виконавчий директор "РосУкрЕнерго" у цілому досить позитивно оцінив хід переговорів і висловив впевненість у їхньому завершенні в заплановані терміни - до 1 лютого поточного року.

Він підкреслив, що зі своєї сторони "РосУкрЕнерго" буде робити все для цього.

"Переговори продовжуються успішно, і ми упевнені, що нам вдасться погодити всі деталі з українською стороною до покладеного терміну - до 1 лютого поточного року", - сказав він.

"Є деякі технічні проблеми, що ми повинні додатково погодити з українською стороною. Підписання відкладено, однак у нас ще є час", - додав Чуйченко.

Як повідомлялося, створення СП "Нафтогаз України" і "РосУкрЕнерго" для продажу газу на внутрішньому українському ринку передбачено тристоронньою угодою про врегулювання російсько-української газової суперечки, підписаного в Москві 4 січня за участю ВАТ "Газпром".

Відповідно до нього, СП із 1 лютого 2005 року купуватиме газ на російсько-українському кордоні у "РосУкрЕнерго", що визначено постачальником в Україну російського і середньоазіатського газу в обсязі 34 млрд. куб. м у 2006 році і 58 млрд. куб. м - з 2007 року. При цьому ціна поставок на перше півріччя 2006 року складає $95 за тис. куб. м.

Приблизно, СП одержить назву "ГазЕнерго", його статутний фонд складе 5 млн. грн. і буде сформований коштами, а частки засновників будуть розподілені рівномірні між засновниками.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування