Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС закликав Україну з Росією зробити те, що вони вже зробили

Вівторок, 3 січня 2006, 13:46

Європейська комісія закликає Москву і Київ повернутися за стіл переговорів з метою врегулювання газового конфлікту.

Відповідну заяву озвучив у вівторок у Брюсселі спікер президента Єврокомісії Йоханнес Лайтенбергер на спеціально зібраному позачерговому брифінгу.

"Європейська комісія призиває сторони протистояння повернутися за стіл переговорів. Кращим виходом (із ситуації) є пошук такого рішення, що дозволить сторонам врегулювати конфлікт між собою", - сказав він.

Говорячи про засідання координаційної газової групи, що пройде у середу в Брюсселі під головуванням європейського комісара з газових питань Андріса Пібалгса, спікер відзначив, що в ньому візьмуть участь представники всіх країн-членів ЄС, представники промисловості, а також Австрії, яка в даний час головує в Євросоюзі.

За словами Лайтенбергера, у ході засідання учасники мають намір "одержати повну картину ситуації, а також визначити можливі наступні дії Єврокомісії в короткостроковій і довгостроковій перспективах".

Коментуючи на прохання журналістів повідомлення російської сторони про необхідність здійснення тиску на Україну з боку ЄС у зв'язку з тим, що Москва обвинувачує Київ у крадіжці газу, спікер повідомив, що не може підтвердити одержання Єврокомісією якого-небудь офіційного запиту Російської Федерації.

Як відомо, делегація "Нафтогаз України" у вівторок відправилася в Москву для продовження переговорів.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування