Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Америка не оцінила іронію Росії

П'ятниця, 6 січня 2006, 10:18

Державний секретар США Кондоліза Райс звинувачує Росію в тому, що та влаштувала політично вмотивовану газову кризу.

Про це вона сказала у четвер на зустрічі з журналістами, повідомляє Радіо "Свобода".

"Коли ви кажете, що хочете належати до міжнародної економіки і хочете бути відповідальною дійовою особою міжнародної економіки, то треба грати за її правилами. Гадаю, що така поведінка ще викличе нові коментарі щодо тієї відстані, яка існує поміж поведінкою Росії і тим, чого очікують від лідера "Великої вісімки", - сказала Райс.

Як відомо, з початку цього року Росія головує у "Великій вісімці".

Водночас, за словами Райс, перший тиждень цього року не був добрим тижнем, оскільки Росія засвідчила, наскільки відповідально вона готова діяти як енергопостачальник на енергетичних ринках.

"Коли це робиться так, як це було зроблено - з очевидним політичним мотивом - то, звичайно, це викликає проблеми. І, звичайно, я думаю, це було іронічно і недобре, що вони зробили це того дня, коли очолили "Велику вісімку", - додала держсекретар США.

У той же час офіційний представник МЗС Росії Михайло Каминін, коментуючи заяву Райс, відзначив, що газові відносини - двостороння справа Росії та України.

"Російська сторона із самого початку розглядала питання про постачання природного газу в Україну виключно в рамках двосторонніх відносин", - цитує слова Каминіна "Інтерфакс-Україна" з посиланням на департамент інформації й друку російського зовнішньополітичного відомства.

За його словами, проблема вже урегульована на основі взаємних інтересів і принципів ринкової економіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування