Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюку не цікаво, хто буде поставляти російський газ

Середа, 1 лютого 2006, 13:33

Мінекономіки не має у своєму розпорядженні документів, що підтверджують постачання в країну імпортного газу за ціною $95 за 1 тис. куб. м протягом п'яти років в обсягах, необхідних для забезпечення балансу газу України.

Про це повідомив міністр економіки Арсеній Яценюк журналістам у Києві в середу.

"Мені абсолютно не цікаво, з ким буде підписана угода. Мені цікаво, щоб в Україну надходив газ по $95 протягом п'яти років, як це було заявлено, і покривав цілком весь баланс газу", - підкреслив голова міністерства.

Коментуючи заяву російських представників швейцарської RosUkrEnergo A.G. про дійсність ціни в розмірі $95 за 1 тис. куб. м тільки протягом першого півріччя 2006 року, міністр сказав: "Це питання до тих, хто проводив переговори з виконавчим директором RosUkrEnergo Олегом Пальчиковим".

Він підкреслив, що бюджет України не буде зазнавати збитків за умови, що ціна на імпортований газ на рівні $95 за 1 тис. куб. м буде незмінної протягом п'яти років, а також урядом буде прийнята пропозиція Мінекономіки про внутрішню тарифну політику.

Раніше представники Мінекономіки неодноразово заявляли про необхідність підвищення цін на газ на внутрішньому ринку з метою приведення їх до економічно обґрунтованого рівня.

Коментуючи підписану НАК "Нафтогаз України", ВАТ "Газпром" і RosUkrEnergo 4 січня в Москві угоду про врегулювання відносин у газовій сфері, Яценюк сказав: "Я не можу сказати, що це протокол про наміри. Мені здається, що це міжнародне цивільно-правове зобов'язання".

Міністр також повідомив, що розгляд пропозиції Мінекономіки про приведення внутрішніх цін на природний газ до економічно обґрунтованого рівня відкладено на тиждень.

"Інтерфакс Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування