Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зі слухань у справі Гонгадзе хочуть вигнати депутатів

Четвер, 2 лютого 2006, 12:00

Адвокати підсудних у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе вимагають від суду заборонити народним депутатам бути присутніми на слуханнях.

Відповідне проханя подане ними у четвер, коли до суду прийшли депутати СПУ.

Так підсудні Костенко і Протасов, зазначили, що вони проти присутності депутатів. Протасов мотивував свою позицію тим, що не знає, як поводитися в присутності депутатів.

У свою чергу Попович не проти їх присутності.

Як повідомив журналістам соціаліст Микола Рудьковський, адвокати підсудних наполягають, що справа має вирішуватися в закритому режимі.

Натомість депутати поінформували судову колегію, "що не можна розглядати у закритому режимі питання, мотивуючи це розкриттям державної таємниці, в той час, коли інші засідателі і присутні в залі не мають відповідного допуску до державної таємниці"

Рудьковський пояснив, що вони мають право знаходитися в залі засідання, тому що закон про статус народних депутатів це їм дозволяє.

Рудьковський також розповів, що на засіданні ставив питання про допуск журналістів на слухання, проте суддя відмовилася приймати відповідне рішення.

Як раніше обіцяв лідер СПУ Олександр Мороз, Рудьковський вів зйомку засідання.

В той же час, за словами депутата Миколи Карнауха, якщо клопотання депутатів і адвоката Лесі Гонгадзе про слухання справи у відкритому режимі будуть відхилені, депутати мають на меті звернутись у Вищу раду юстиції, Дисциплінарну та Кваліфікаційну комісії, щоб була дана відповідна оцінка діям суддів.

"Такі судді, які виносять такі рішення, напевно, мають низьку кваліфікацію, і напевно не виконують ті повноваження, які їм були делеговані Верховною Радою", - сказав він.

Карнаух додав, що "напевно такі судді є несумлінними".

У свою чергу адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко стверджує, що відкрите засідання по справі Гонгадзе буде тоді, "коли Мирославу будуть допитувати в якості потерпілої".

За словами адвоката, слухання справи є відкритим, а закритими є лише окремі частини. За її словами, підсудні, які мали доступ до державної таємниці мають бути допитані у закритому режимі.

Теличенко зазначила, що у середу під час допиту Поповича "обвинувачений дуже щиро розповідав про все".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування