Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати хочуть перевірити Ющенка і звільнених міністрів в квадраті

Середа, 8 лютого 2006, 10:58

Верховна Рада просить перевірити стан виконання програми президента Віктора Ющенка.

Відповідний запит до прем'єра подав депутат Ігор Шаров, передає Ліга.

Зокрема, у своєму запиті він просить перевірити стан виконання програми кандидата на посаду президента Віктора Ющенко "10 кроків назустріч людям" у частині створення нових робочих місць в Україні.

Нагадаємо, у своїй передвиборчій програмі Ющенко обіцяв забезпечити українцям 5 млн. робочих місць.

НОВИНИ ТаблоID

Також парламент звернувся до Міністра юстиції Сергія Головатого з проханням надати роз'яснення рішення Апеляційного суду Києва про проведення судового засідання в справі про вбивство Георгія Гонгадзе в закритому режимі.

У відповідному запиті депутата Володимира Яворівського відзначається, що проведення такого засідання в закритому режимі викликає сумнів громадськості в об'єктивності розслідування і може бути розцінено як спроба сховати імена замовників злочинів.

Верховна Рада звернулася в Генпрокуратуру з проханням дати правову оцінку невиконанню постанови парламенту про некваліфіковані дії органів виконавчої влади по забезпеченню споживачів України природним газом.

Вищезазначений запит підготовлений народними депутатами Леонідом Ісаєвим і Тетяною Бахтеєвою. Зазначеною постановою парламент рекомендував відправити у відставку Міністра юстиції Сергія Головатого та Міністра палива й енергетики Івана Плачкова.

Генпрокурору Олександру Медведьку буде направлений запит щодо рішень, прийнятих Міністерством внутрішніх справ за результатами перевірки діяльності колишнього голови Фонду державного майна Михайла Чечетова. Автор запиту - член фракції Компартії Юрій Соломатін.

Крім того, Єханурову буде направлений запит члена фракції "Регіони України" Вадима Гурова, з приводу ситуації, що склалася на Криворізькому гірничо-збагачувальному комбінаті окислених руд.

У свою чергу, депутат Михайло Поживанов звернувся з запитом до голови ЦВК, секретаря РНБО, Генпрокурора, голови СБУ і Міністра внутрішніх справ щодо погрози масових фальсифікацій під час майбутніх виборів 26 березня до місцевих органів влади в Донецькій області. Поживанов балотується на посаду мера Донецька.

Верховна Рада, крім того, підтримала запит депутата Ярослава Кендзьора до Генпрокурора про розпалення національної ворожнечі на мовному ґрунті виборчим блоком Наталії Вітренко "Народна опозиція" і Партією регіонів.

Також парламент у середу звернувся до силових структур - Генпрокурора, Міністра внутрішніх справ і голови СБУ - у зв'язку зі спробою замаху на депутата Тараса Чорновола під час передвиборчої поїздки в Тернопільську область.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування