Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З Україною заговорять у пришвидшеному темпі?

П'ятниця, 3 березня 2006, 21:46

Учасники чергового засідання Україна – Трійка ЄС погодилися розпочати консультації щодо нової угоди між Україною та ЄС одразу після формування нового складу уряду України у результаті березневих парламентських виборів.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України.

З боку делегації України було наголошено, що зазначений документ має містити чіткі перспективи членства нашої держави в ЄС.

Під час засідання сторони обговорили питання внутрішньополітичної ситуації в Україні та в Європейському Союзі, відносин між Україною та ЄС в реалізації спільного Плану дій, зокрема у сфері спільної зовнішньої та безпекової політики, торговельно-економічного співробітництва, юстиції, свободи та безпеки, формування оновленої європейської енергетичної стратегії, співпраці з Російською Федерацією, а також низку актуальних питань регіонального та міжнародного життя.

Делегація Європейського Союзу наголосила, що демократичний розвиток України відкриває нові перспективи для двосторонніх відносин.

Сторони дали позитивну оцінку виконанню Плану дій Україна – ЄС у 2005 році, зокрема надання Україні статусу країни з ринковою економікою в рамках антидемпінгового законодавства ЄС, започаткування переговорів про укладення угоди про спрощення візового режиму між Україною та ЄС та угоди про реадмісію, започаткування Місії ЄС на українсько-молдовському кордоні, підписання Меморандуму про співпрацю у енергетичній сфері між Україною та ЄС.

Сторони позитивно оцінили результати співпраці між Україною та ЄС у сфері спільної зовнішньої та безпекової політики.

Українську делегацію на засіданні очолював міністр закордонних справ України Борис Тарасюк. Трійку ЄС на переговорах представляли міністр закордонних справ головуючої в ЄС Австрії Урсула Пласснік, міністр закордонних справ наступної головуючої в ЄС Фінляндії Ерккі Туоміоя, член Європейської Комісії з питань зовнішніх відносин та європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер.

Угоду про нове співробітництво планували укласти в 2008 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування