Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче дозволити на виборах деякі вольності

Понеділок, 6 березня 2006, 12:41

Голова Верховної Ради Володимир Литвин доручив створити робочу групу, яка б до п'ятниці, 10 березня, підготувала законопроект про внесення змін у закон про вибори народних депутатів і депутатів місцевих рад.

Таке доручення він дав після проведення наради з питань організації виборів народних депутатів і місцевих виборів, яка відбулася в понеділок.

Литвин відзначив, що даний законопроект має бути підготовлений до кінця цього тижня для того, щоб депутати змогли з ним ознайомитися і ухвалити рішення щодо його розгляду в наступний понеділок у ході погоджувальної ради.

Зокрема, у законопроекті передбачається дозволити місцевим органам самоврядування сформувати дільничні виборчі комісії; дозволити членам дільничних виборчих комісій голосувати за відкріпними посвідченнями за місцем роботи;

дозволити місцевим органам влади друкувати бюлетені не тільки на державних підприємствах; передбачити підвищення заробітної плати членам виборчої комісії в день виборів і під час підрахунку голосів; дозволити громадянам звертатися в суд щодо уточнення списків виборців у день виборів.

За словами Литвина, даний законопроект має бути цілісним, а якщо народні депутати не будуть погоджуватися з якимись пропозиціями, та кожна окрема пропозиція до Закону "Про вибори" буде голосуватися окремим законом.

Крім того, у ході наради глава ВР доручив Комітетові з питань бюджету підготувати законопроект про внесення змін у Держбюджет-2006, передбачивши збільшення фінансування виборчої кампанії.

Литвин повідомив, що, оскільки в наступний вівторок у парламенті буде День уряду і депутати не будуть мати право розглядати інші питання, то з ранку він внесе на голосування пропозицію про те, щоб перед Днем уряду розглянути і проголосувати зазначені законопроекти.

У ході наради Литвин повідомив, що парламент намагається оперативно реагувати на рішення проблем, що виникають у ході виборчої кампанії.

Зокрема, за його словами, парламент п'ять разів вносив зміни в Закон "Про вибори народних депутатів" і чотири рази - у Закон "Про місцеві вибори".

Литвин також нагадав, що 14 лютого в парламенті була створена спеціальна комісія з питань моніторингу виборчого законодавства.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування