Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російська компанія хоче "підмочити" Україні імідж

Понеділок, 3 квітня 2006, 17:04

Російська Національна резервна корпорація має намір закрити свої об'єкти в Україні і перевести їх у корпоративний режим.

Про це заявив президент Національної інвестиційної ради РФ, депутат Держдуми РФ Олександр Лєбєдєв на прес-конференції у Києві, повідомляє Ліга.

Лєбєдєв зазначив, що одночасно з арештом консультанта Національної резервної корпорації Володимира Ткача почалися перевірки УБЕЗ в Алуштинському пансіонаті "Море".

За словами депутата Держдуми РФ, російські інвестори готові закрити для зовнішнього користування готель на 600 номерів, аквапарк, ресторани, басейни, інші об'єкти.

Також вони готові згорнути проект реконструкції Чеховського будинку, хоча він і є благодійним. Храм у Малореченську обіцяли добудувати.

Лєбєдєв підкреслив, що з комерційної точки зору діяльність російських інвесторів в Україні протягом 7 років не є рентабельною.

Ситуація, за його словами, погіршується у зв'язку з нескінченними перевірками, а також із претензіями, що останнім часом пред'являються, з приводу того, що землі в Криму придбані російськими інвесторами при президенті Леоніді Кучмі або куплені недостатньо дорого.

На питання, навіщо російські інвестори протягом семи років займаються нерентабельним бізнесом, Лєбєдєв відповів, що російські інвестиції в авіаційний лізинг рентабельні, а вклади у великі, капіталомісткі проекти передбачають тривалу окупність.

Так, якщо під час існування вільних економічних зон і податкових пільг строк окупності таких проектів був 10-15 років, то після скасування ВЕЗ - 20 років.

Також президент Національної інвестиційної ради зазначив, що проект у Криму був експериментальним. "Але ми не очікували, що нас увесь час будуть мучити різного роду "наїздами", - зауважив він. Лєбєдєв упевнений, що "наїжджати" у Криму більше просто немає на кого.

Зокрема, він розповів про те, що на їхні кримські об'єкти неодноразово приїжджали українські президенти, прем'єр-міністри, захоплювалися досягненнями російських інвесторів, "і як тільки вони їдуть, оразу приїжджають за ними УБЕЗ, пожежники...".

За словами Лєбєдєва, якщо російські інвестори згорнуть свою діяльність у Криму, це завдасть серйозної шкоди іміджу України.

"Нас дуже добре знають, ми все-таки велика корпорація з активом майже в 4 млрд. дол.,... Якщо ми закриємося, я вам просто гарантую, що ніяких там (у Криму) інвестицій ще 10-15 років не буде", - зауважив Лєбєдєв.

Національна резервна корпорація - фінансово-промислова група, що об'єднує близько 100 компаній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:05
Франція звинуватила Росію у залякуванні після виклику свого посла
18:01
На Донеччині судитимуть жінку, яка на тиждень лишила трьох дітей без нагляду: молодший син згорів живцем
17:59
фотоНа Харківщині сапери випробовують машину механізованого розмінування 
17:58
Brave1 у 12 разів збільшить гранти на військові розробки: як працює головний техно-кластер української армії
17:53
Україну на інвестиційному саміті SelectUSA у США в червні представлятимуть 15 стартапів
17:36
Глава МЗС Італії проти використання зброї, яку надсилає країна, для ударів по РФ 
17:33
Тариф на електрику для населення може зрости вже цьогоріч – Держенергонагляд
17:30
Детінізація торгівлі: в Україні зростає кількість чеків та легального виторгу
17:14
відеоНа Одещині знищили морську міну
17:12
Від системи "Шлях" відключили ще 12 перевізників, чиї водії не повернулися до України
Усі новини...
Реклама: