Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький не витиратиме "соплі", а займеться "штучками з землею"

П'ятниця, 7 квітня 2006, 19:21

Обраний мером Києва Леонід Черновецький обіцяє, що афера навколо "Еліти-Центра" буде розслідувана.

"Даю вам слово - при мені буде проведено чесне і всебічне розслідування цієї афери", - заявив він в інтерв'ю тижневику "Телеграф", повідомляє Інтерфакс.

"Усі, хто уже вклав гроші в будівництво нового житла, повинні знати, що подібне більше не повториться. Усі ці штучки з землею, незаконним будівництвом, припиняться, більше не буде "ручного регулювання" ні в питаннях землевідводу, ні в питаннях будівництв", - підкреслив Черновецький.

Він також заявив, що "не дасть побудувати жодного будинку без згоди тих, хто живе поруч".

"А те повтикали "свічок" - жодна каналізація цього не витримає! Про людей взагалі ніхто не подумав. Але ж рішення лежить на поверхні, усі механізми давно були розроблені, тільки чомусь не затверджувалися", - відзначив новообраний міський голова столиці.

Черновецький також категорично відкинув можливість причетності себе або свого сина Степана Черновецького до даної афери.

"Відповім хоч з детектором (неправди), хоч без детектора, мені ховати чогось - ні я, ні мій син не причетні до махінацій, це абсурд за визначенням", - підкреслив він, додавши:

"Просте питання: навіщо? Я ніколи не будував свій бізнес на горі інших людей".

"Мій син за власною ініціативою пішов до слідчого і передав важливу для слідства інформацію, якою він володів", - повідомив Черновецький.

Разом з тим, він не дав чіткої відповіді на питання про те, чи буде побудоване нове житло для постраждалих вкладників "Еліти-Центра".

"Я поверну довіру людей до міської влади, у тому числі і тих, хто постраждав від шахраїв", - заявив новообраний мер, відповідаючи на дане питання.

При цьому підкреслив, що "усі звикли до того, що прийде добрий пан, що усіх розсудить, витягне з кишені подарунки і витре соплі".

"Цього робити не буду, тому що вважаю неправильним у принципі. Невже ви не розумієте, що прогнила наскрізь система, що працювала в ручному режимі, сама і плодила ці "еліти", аферистів і злочинців?", - заявив він.

"Я не стану плодити злочинців! Не хочу бути "царем", який одних страчує, а інших милує, я бачу свою задачу як мера в організації прозорих і зрозумілих принципів роботи міської адміністрації", - також заявив Черновецький.

Він зазначив, що є "більше керівником, менеджером, чим "міцним господарником".

"Ручне управління мені чуже. Тому "рубати з плеча" не буду, але впевнений - справедливе у всіх відношеннях рішення ми виробимо спільно з фахівцями", - заявив новообраний міський голова столиці.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування