Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За Кучми журналістів просили не показувати його п'яного?

Середа, 10 травня 2006, 14:56

Колишній прес-секретар Леоніда Кучми, керівник інформагентства "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко вважає, що ідея "темників" для преси була розроблена в секретаріаті екс-президента.

Про це він сказав в інтерв'ю щотижневику "Профіль", відповідаючи на питання про те, чи був він ідеологом створення в Адміністрації президента управління інформаційної політики.

"Так, я його придумав, але я його не реалізував, тому що на це просто не було бюджетних коштів. Ці папери лежали до мого відходу, а потім якимсь чином потрапили в розпорядження нового керівництва Адміністрації президента, і план був реалізований. Але за змістом це була вже інша ідея", - розповів Мартиненко.

"Ідея була реалізована по-іншому. Ці хлопці завжди так працювали з інформацією. Ідея "темників" — написання редакторських текстів, визначення "важливих і актуальних тем" — саме так вони бачили відносини преси і влади", - додав він.

Говорячи про свою роботу прес-секретарем Кучми, він зазначив, що "намагався не лізти в ті речі", у які його не посвячували.

"Я намагався роз'ясняти людям те, що сам знав і розумів. Брехні з мого боку я щось не пам'ятаю. Для мене особисто це був корисний досвід у розумінні того, як працює державна машина, як повинні співіснувати влада і преса", - сказав Мартиненко.

Водночас він зазначив, що прес-служба "у якійсь мірі ліпила образ президента, що трохи не відповідає тому, яким він був насправді".

"Але потрібно розуміти, що недостатньо на клітці зі слоном написати "осел" і чекати, що усі цьому повірять. Образ можна трохи підправити, але показати його кардинально іншим, ніж він є, ми не зможемо", - додав екс-прес-секретар.

Відповідаючи на питання, чи правда, що йому особисто доводилося вилучати в операторів касети з відеозаписом поведінки президента в п'яному вигляді, Мартиненко відповів:

"У наших журналістів ніколи касети вилучати не доводилося, тому що наші журналісти розуміли прохання. А от з іноземними доводилося домовлятися, підписувати умовні договори. Прес-секретар багато чого може для журналістів зробити, а може не зробити".

"Задача прес-секретаря — подати свого шефа в кращому вигляді, щоб ті речі, що людям можуть не сподобатися, можуть шокувати, не з'явилися в ефірі. Не треба забувати, що в журналіста і прес-секретаря різні задачі. У мене був конфлікт із журналістом, який відмовлявся "промовчати", - розповів він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування