Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКУ НАБРИДЛО ВИЗНАЧАТИСЯ МІЖ РОСІЄЮ І ЄС

Четвер, 4 травня 2006, 13:47

Президент Віктор Ющенко сподівається найближчим часом отримати чіткий сигнал від Євросоюзу про можливість вступу до нього України.

Про це Ющенко заявив у четвер під час виступу на Вільнюській конференції – 2006 "Спільне бачення спільного сусідства", що проходить у столиці Литви.

"Сподіваємося, що вже на цьому етапі Україна отримає чіткий сигнал від ЄС, що філософія наших відносин базуватиметься на принципі "відкритості дверей", - сказав він.

"Україна не може надалі залишатися там, де вона перебуває зараз – у зоні невизначеності між Сходом і Заходом", – цитує українського президента його прес-служба.

На думку Ющенка, гарантувати безперешкодне здійснення процесу розширення Об’єднаної Європи є "чи не найбільш серйозним викликом" сьогодення.

Президент наголосив, що нові демократії, роблячи свій внесок у зміцнення регіональної стабільності та розвиток економічного співробітництва, потребують активної позиції з боку Європи та євроатлантичного співтовариства.

Ющенко підкреслив, що чесні та прозорі парламентські вибори в Україні засвідчили не тільки європейський рівень демократії в нашій державі, але й політичну зрілість нації, її бажання жити за європейськими стандартами.

Одним із стратегічних пріоритетів державної політики України президент назвав вступ до НАТО. "Вже у найближчому майбутньому ми розраховуємо на схвалення Плану дій щодо членства в НАТО. Це дозволить Україні вийти на завершальну стадію інтеграційного процесу", – сказав він.

Глава держави відзначив також "безпрецедентну активізацію" відносин України з ЄС.

"Діапазон нашої взаємодії з ЄС постійно розширюється. Через активне використання механізму приєднання України до заяв та позицій ЄС ми демонструємо солідарність у вирішенні проблем міжнародного характеру", – зазначив Ющенко.

Він нагадав, що саме українські ініціативи дозволили продуктивно продовжити переговори щодо врегулювання Придністровського конфлікту, залучити до цього процесу Євросоюз та США.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування