Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка теж думають вийти з СНД. Росіяни не вірять

П'ятниця, 5 травня 2006, 12:59

У секретаріаті президента розглядається питання про вихід України зі Співдружності незалежних держав.

Про це у п’ятницю на брифінгу в Секретаріаті президента повідомив радник глави держави – керівник Головної служби зовнішньої політики Костянтин Тимошенко.

За його словами, Україна неодноразово заявляла, що не задоволена функціонуванням СНД, і в такому випадку виникає питання про доцільність існування цієї організації.

Тимошенко наголосив, що питання про вихід із СНД розглядається, але воно не стоїть дуже гостро на порядку денному.

За його словами, Україна бажає, щоб численні угоди, які були підписані в рамках СНД, почали працювати та давали ефект та результат.

"Якщо результату не буде, це питання (про вихід з СНД) постане, якщо не завтра, то найближчим часом в конкретному плані", - сказав Тимошенко.

Як повідомлялося, 4 травня у Москві перший заступник міністра закордонних справ Володимир Огризко заявив, що Україна аналізує доцільність свого перебування в СНД.

В той же час, депутат Держдуми РФ, директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін вважає, що словам Огризка про можливий вихід країни з СНД не варто надавати особливого значення.

"Найближчим часом в Україні будуть розглядати питання не про вихід з СНД, а чи залишиться на своїй посаді міністр закордонних справ, та й інші міністри", - сказав Затулін у п'ятницю "Інтерфаксу" на прохання прокоментувати заяви Огризка.

На його думку, вони могли бути зроблені "заради того, щоб показати, що вступ України в НАТО неминучий".

При цьому сам Затулін вважає, що "це далеко не очевидно, що показали парламентські вибори".

"Звичайно, розмова про доцільність існування СНД і його ефективність може мати місце, але при цьому не слід забувати, що Україна сама дуже багато зробила для того, щоб довести співдружність до такого стану - із самого початку вона ухилялася від виконання даних нею ж самою обіцянок", - відзначив Затулін.

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування