Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американці в Україні зібрались разом і вчать російську мову

Неділя, 4 червня 2006, 19:31

Місія посольства США в Україні на чолі з військовим аташе прибула до Феодосії, де розмістилися американські військовослужбовці, що мають намір взяти участь у міжнародних військових навчаннях "Сі Бриз - 2006".

Пікетники, що виступають проти перебування американських військових на українській землі, пропустили американських дипломатів на територію санаторію, де розмістилися 259 морських піхотинців США.

За заявою військового аташе, місія прибула, щоб ознайомитися з умовами проживання морпіхів. Він повідомив, що військовослужбовці зараз відпочивають і почали вчити російську мову.

На площі перед морським портом продовжується мітинг, а в будинку військового санаторію, де розмістилися морпіхи США, чергують пікетники.

У суботу ввечері 109 військовослужбовців резервного складу армії США були перевезені з алуштинського пансіонату "Дружба" у феодосійський санаторій Міністерства оборони, у якому вже проживають фахівці зі США, що прибули до Феодосії раніше.

Разом з тим, народний депутат, член фракції Партії регіонів у парламенті Юрій Болдирєв повідомив, що в неділю до Феодосійського порту стягують внутрішні війська. МВС пізніше спростувало цю інформацію.

Як повідомлялося, 28 травня в порт Феодосії прийшло американське судно, з якого були вивантажені інженерна техніка і будівельні матеріали, призначені для вдосконалення учбово-тренувальної бази Старокримського полігону Військово-морських сил України.

На полігоні нинішнім літом будуть проходити українсько-американські навчання Sea Breeze. У нинішніх військово-морських навчаннях свою участь підтвердили також сімнадцять країн Чорноморського регіону і Європи.

3 червня президент Віктор Ющенко підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО "Про підготовку до проведення багатонаціональних військових навчань "Сі Бриз - 2006" і "Тугий вузол - 2006". Крім того, глава держави направив даний законопроект у Верховну Раду для позачергового розгляду як невідкладного.

"Інтерфакс-Україна", ІТАР-ТАРС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: