Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нашоукраїнці образились на ультиматум Мороза, але хочуть коаліцію

Середа, 7 червня 2006, 11:01

Перерву в роботі Верховної Ради оголошено для подальшого проведення переговорів по створенню коаліції.

Про це в середу повідомила керівник інформдепартаменту блоку "Наша Україна" Тетяна Мокріді.

"Перерва потрібна для продовження діалогу між політичними силами мовою конструктиву", - зазначила Мокріді.

Коментуючи заяву члена СПУ Йосипа Вінського про те, що посада спікера має належати Олександру Морозу, вона зазначила:

"Його заява свідчить про те, що наші союзники соціалісти перейшли на мову ультиматуму. Такий підхід не сприймається в "Нашій Україні". Більше того, подібна заява порушує базовий принцип коаліційності, за яким розподіл сфер відповідальності є пропорційним набраним голосам виборців в межах коаліції", - наголосила вона.

За її словами, згідно цього принципу "Наша Україна" має квоту спікера.

"Я також хочу нагадати, що три політичні сили - БЮТ, СПУ і "Наша Україна" - визнали результати виборів, підписавши протокол про наміри створити коаліцію. Також ми хочемо нагадати, що згідно результатам виборів перше місце отримав БЮТ, друге – "Наша Україна" і третє – СПУ", - сказала вона.

"Сьогодні спочатку потрібно розподіли сфери відповідальності за певними учасниками коаліції, а потім називати прізвища", - наголосила Мокріді.

Вона також підкреслила, що в "Нашій Україні" іншого варіанту, ніж помаранчева коаліція, не розглядається. "Наша Україна" зацікавлена в якнайшвидшому підписанні коаліційної угоди і початку конструктивної роботи українського парламенту та уряду", - сказала вона.

Мокріді також розповіла, що на засіданні фракції, яке відбулося в середу зранку, депутати були поінформовані про те, що переговори перейшли в завершальну стадію. "Говорилося, що угода готова на 95%. Також акцентувалася увага на певних розбіжностях", - додала вона.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: