Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Любі друзі" з БЮТ та СПУ ледь не розкололи "Нашу Україну"?

П'ятниця, 9 червня 2006, 15:35

"Наша Україна" двічі за останній час стояла на межі розколу через дії окремих представників БЮТ та СПУ.

Про це в четвер заявив член "Нашої України" Юрій Ключковський в ефірі радіо "Ера", передає прес-служба блоку.

"Двічі за останній період нашу партію ставили на грань розколу. Звичайно, за допомогою "любих друзів" тільки не в середині партії, а по помаранчевій коаліції", - зазначив Ключковський.

За його словами, "Нашій Україні" підкидали достатньо серйозні проблеми в середину партії".

"В тому, що ми зуміли зберегти єдність в цих умовах, величезна роль належить Роману Петровичу Безсмертному", - наголосив Ключковський.

Стосовно переговорів по створенню демократичної коаліції він зазначив: "Часу було рівно стільки, скільки його було".

"І час цей витрачався на те, щоб переконати спочатку учасників, партнерів по переговорах, що потрібно зробити серйозну угоду, а не тільки поділити портфелі", - додав Ключковський.

Стосовно останніх заяв про можливість перевиборів член "Нашої України" сказав: "Політики трошки загралися в ці ігри, вони хочуть грати, як політичні гравці, і вигравати у свого колеги, не думаючи про те, що при цьому програє весь український народ".

"Якщо хтось думає, що ці позачергові вибори принесуть йому успіх, там, скажімо, більше голосів буде у СПУ чи у БЮТ, то давайте подумаємо, а як Україні пережити ці ще одні вибори? У якому стані ми будемо тоді? Не політичні сили, а український народ", - підкреслив він.

Ключковський зазначив, що "Нашій Україні" немає чого узгоджувати з Партією регіонів у випадку створення між ними коаліції.

"Ми практично узгодили позиції по принципових позиціях в межах помаранчевої коаліції. Це було складно зробити, але ми їх практично узгодили", - почав член "Нашої України".

"А тепер уявіть собі, що треба узгоджувати такі позиції з Партією регіонів. Почнемо з найпростішого: федералізм чи не федералізм? Що з цим робити? Ми тут маємо абсолютно протилежні точки зору. Нема чого узгоджувати", - заявив Ключковський.

"Статус російської мови і розвиток, захист, я б сказав, української. Ну скажіть, про що можна говорити і як можна говорити з партією, представники якої від імені Донецької облради пишуть звернення до Верховної Ради російською мовою", - зазначив він.

"Вони ж державу не шанують, коли до найвищого законодавчого органу держави вони пишуть російською мовою. Про що домовлятися?", - додав наостанок Ключковський.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування