Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не подарує Януковичу дороге задоволення

Субота, 1 липня 2006, 18:48

Президент Віктор Ющенко не збирається розпускати Верховну Раду і закликає представлені у парламенті політичні сили до переговорів.

"Ще раз наголошую – повторних виборів не буде! Це занадто дороге задоволення для країни і неадекватна ціна амбіцій деяких політиків", - сказав він у радіозверненні до народу в суботу.

За його словами, десяту річницю української Конституції країна зустріла без Конституційного Суду, без дієздатного парламенту і нового уряду.

"Відповідальність за це лежить виключно на депутатах нової Верховної Ради, на лідерах партій та блоків, через недалекоглядну позицію яких заблоковано роботу парламенту", - наголосив Ющенко.

За словами президента, кожен день зволікання з формуванням керівництва Верховної Ради і Кабінету міністрів – це втрачені можливості для країни, її економіки та іміджу.

"Країна стоїть на порозі жнив, на часі – підготовка до опалювального сезону, дискусія щодо бюджету-2007. На порядку денному – тема енергетичної безпеки, переговори з постачання енергоносіїв. Вирішення цих складних і важливих завдань – відповідальність всіх політиків, уряду, парламентських комітетів", - підкреслив він.

Ющенко висловив жаль з приводу того, що нова Верховна Рада починає свою діяльність з конфронтації.

"Приводу для блокування залу немає. І в цьому виснажливому протистоянні не буде переможців. Бо щодня через таку політику втрачає Україна", - наголосив він.

За словами президента, "місячна бездіяльність парламенту – це відповідальність кожного із 450 народних депутатів". "Я звертаюся до кожного парламентарія – спонукайте ваших лідерів сісти за стіл переговорів. Досить протистоянь! Будьте мудрими", - сказав Ющенко.

Як повідомлялося, Партія регіонів тричі блокувала проведення засідань Верховної Ради. У суботу лідер Партії Віктор Янукович зазначив, що вона готова до повторних виборів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування