Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія дружить з НАТО більше, ніж Україна

Неділя, 2 липня 2006, 12:20

Міністр оборони Анатолій Гриценко заявляє, що питання виведення Чорноморського флоту з Криму раніше передбаченого договором терміну може бути визначене тільки російською стороною.

"Прискорення виведення Чорноморського флоту може бути уточнено тільки російською стороною. Україна не буде форсувати, на мій погляд, виведення Чорноморського флоту з нашої території раніше", - сказав Гриценко у неділю в інтерв'ю журналістам.

"Період до 2017 року зафіксований. Це те, що не обговорюється", - відзначив глава оборонного відомства України.

За словами Гриценка, "до цього часу ми разом повинні забезпечити абсолютно комфортне функціонування Чорноморського флоту на нашій території".

"Два флоти повинні існувати без конфліктів, без медійних війн, без якогось присмаку конфліктності", - підкреслив міністр.

Він також висловив думку, що політичного протистояння навколо питання про участь Військово-морських сил України в операції НАТО в Середземному морі не буде.

Глава Міноборони висловив думку про те, що цього протистояння не було б навколо питання про співробітництво України і НАТО, "якби не було бажання деяких політичних сил втягнути армію в політику".

Разом з тим міністр підкреслив, що Росія вже обігнала Україну в питаннях співробітництва з НАТО. "Росія вже бере участь своїм кораблем в операції НАТО ("Активні зусилля")", - сказав він.

"Активні зусилля" стали першою в історії альянсу операцією, що проводиться з метою здійснення статті 5 Північноатлантичного договору, яка вступила в дію після подій 11 вересня 2001 року. Спочатку зона дії операції охоплювала лише східну частину Середземномор'я.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування