Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ПРОСИТЬ ПАРЛАМЕНТ ДОМОВИТИСЬ І ОБРАТИ УРЯД ТА СПІКЕРА

Вівторок, 4 липня 2006, 11:40

Президент Віктор Ющенко закликав парламентські сили провести конструктивний діалог, щоб розблокувати роботу парламенту, аби коаліція могла сформувати уряд, і було обрано керівництво парламенту.

Про це він заявив під час зустрічі з представниками коаліції та Партії регіонів, повідомила прес-секретар президента Ірина Геращенко.

За її словами, на зустрічі у президента присутні лідер Партії регіонів Віктор Янукович, голова фракції "Наша Україна" Роман Безсмертний, лідер БЮТ Юлія Тимошенко, лідер СПУ Олександр Мороз, лідер КПУ Петро Симоненко, а також Олег Рибачук та Іван Васюник.

Фото Миколи Лазаренка

Геращенко повідомила, що у вступному слові президент підкреслив, що на сьогодні головна проблема - це парламентська криза, яку повинні вирішити насамперед самі лідери парламентських фракцій.

Президент також наголосив, що його участь у "круглому столі" пояснюється лише тим, що парламентська криза стає загальнонаціональною проблемою.

Президент, за словами Геращенко, сподівається на конструктивне вирішення ситуації.

Фото Миколи Лазаренка
Фото Миколи Лазаренка

При цьому він заявив: "Я сподіваюсь, що ми сидимо за історичним столом, і ми знаходимося близько до виходу з парламентської кризи".

Президент вважає, що єдина причина, яка заважає лідерам парламентських фракцій знайти вихід з кризи – це відсутність атмосфери толерантності і довіри.

Ці речі, на переконання президента, потрібно відновити заради стабільності України, заради виборців, які розчаровані тим, що вже півтора місяці парламент є недієздатним, сказала Геращенко.

Також, на переконання президента, лідери парламентських фракцій повинні вести діалог на рівних.

"Тут, за цим столом, представлені 5 політичних сил, яким віддали свої голоси виборці, і по суті, тут присутня вся Україна, яка вона є - які є Симоненко, Янукович, Тимошенко, Безсмертний і Мороз, - і розмовляти слід не з позиції більше й менше", - процитувала слова Ющенка його прес-секретар.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування