Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко хоче, щоб зірвало дах. Підозрюваний депутат у шоці від новин

П'ятниця, 1 вересня 2006, 22:08

Народний депутат, який фігурує в справі про убивство полковника УБОЗ Романа Єрохіна, заявляє, що не допитувався в зв'язку зі злочином.

Про це депутат, прізвище якого не називається, повідомив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Ніхто не виходив на мене, нікуди мене не запрошував. Я от від вас тільки зараз це чую", - сказав він.

При цьому депутат сказав, що "офіційно" йому ніхто не повідомляв, що його прізвище фігурує в цій справі.

На питання, чому його називають серед причетних до злочину, депутат відповів: "Я думаю, це політика. Більше навіть навколополітичні процеси. У людей є бажання перевести цей скандал на політичний ґрунт і, я думаю, сховати дійсних замовників злочину".

Він також не зміг пояснити, як його телефон виявився в списку Єрохіна.

На питання, чи був він знайомий з убитим полковником Єрохіним, депутат сказала: "Така людина в Донбасі була. Я був начутий про нього, але ніколи не вирішував з ним ні особистих, ні службових питань".

Відповідаючи на питання, чи зустрічався він з Єрохіним, депутат сказав: "Ви знаєте, якщо випадково і зустрічався, то, може, років 5-6 тому".

У той же час депутат визнав, що знає Сергія Блізнікова, який є одним з головних підозрюваних у справі про убивство Єрохіна.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Юрій Луценко сказав "Дзеркалу тижня", що поки прокуратура не готує подання до парламенту про позбавлення недоторканності цього народного депутата.

"За моїм даним, ще не зібрана достатня доказова база відносно версії про причетність одного з депутатів Верховної Ради як замовника цього злочину, а виходить, ще немає можливості готувати подання про позбавлення недоторканності", - сказав Луценко.

Однак Луценко вважає, що "зібраних доказів цілком достатньо" для підтвердження головної версії слідства МВС.

"Ми усі зобов'язані повернутися до старої істини: кров мента зриває будь-які "дахи". Незалежно від того, хто "кришує" ПДВ, незаконні фінансові операції, кров мента повинна закликати до співробітництва всіх силовиків. Подивимося, чи зуміємо ми це зробити", - сказав Луценко.

"Дзеркало тижня" у свою чергу відзначає, що "дана справа набагато більш неоднозначна, ніж може здатися на перший погляд, і містить набагато більш руйнівний потенціал".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування