Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людина Григоришина ледь не забрала в банка ліцензію

Понеділок, 4 вересня 2006, 10:42

Печерський районний суд Києва не задовольнив позов до Нацбанку власника 0,00215% акцій банку "Біг Енергія" Василя Шевчука, який вимагав позбавити фінустанову ліцензії.

Як пише "Комерсант-Україна", міноритарій вимагав від суду зобов'язати Нацбанк позбавити "Біг Енергія" ліцензії і дозволу на проведення банком валютних операцій.

Суд порахував вимоги міноритарія необґрунтованими. Однак адвокат позивача має намір оскаржити рішення, а також подати ще один позов – до менеджерів банку.

Керівництво банку "Біг Енергія" вважає, що позов Шевчука є "частиною рейдерської атаки на банк, ініційованої скандально відомим бізнесменом Костянтином Григоришиним".

"Думати так нас змушує той факт, що прізвище Возника (представника Шевчука) неодноразово спливало в зв'язку з діями Григоришина, у тому числі при невдалих спробах захоплення обленерго", – заявив заступник голови правління банку "Біг Енергія" Андрій Сивак.

Водночас, на думку Возника, рішення суду було неправомірним.

"Суд не досліджував жодного документа у справі. Суд тільки побачив копії і вважає їх достатніми, щоб розібратися в цій справі. Він навіть не утрудняв себе вислуховуванням відповіді НБУ", - заявив Возник.

Як відомо, Шевчук вимагав від НБУ ввести тимчасову адміністрацію в банк "Біг Енергія", вказуючи на погіршення фінансових показників банку за останні п'ять років і на той факт, що СБУ порушило кримінальну справу щодо відмивання коштів з рахунків, відкритих у банку.

Нацбанк, провівши перевірку фінустанови, стверджує, що не знайшов порушень.

На думку юристів, суди наступних інстанцій не приймуть сторону міноритарія, "позбавивши в такий спосіб ініціатора конфлікту – Костянтина Григоришина – переваги в переговорах зі співвласником банку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування