Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄХАНУРОВ СТАНЕ СЕКРЕТАРЕМ РНБО?

Вівторок, 5 вересня 2006, 10:08

Віктор Ющенко має намір призначити колишнього прем'єр-міністра Юрія Єханурова секретарем Ради національної безпеки й оборони.

Про це пише "Комерсант-Україна", посилаючись на джерела.

Його першим заступником стане екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник.

За допомогою цих призначень президент спробує створити на базі РНБО противагу економічному блокові уряду, припускають автори матеріалу.

У понеділок керівник Секретаріату президента Олег Рибачук підтвердив інформацію про "кадрове посилення" Ради нацбезпеки, але відмовився називати прізвище нового секретаря, пояснивши, що "указ ще не узгоджений із президентом".

Як відомо, посада секретаря РНБО стала вакантною, після того як Анатолій Кінах подав у відставку в зв'язку з обранням народним депутатом. 24 травня президент призначив свого радника Володимира Горбуліна тимчасово виконуючим обов'язки секретаря РНБО.

Горбулін назвав інформацію, що з'явилася, "чутками". "Хер з ними, з цими чутками. Можете сказати що завгодно – хер з ними, з цими чутками. Я продовжую працювати як нормальна людина, віддана своїй справі. Чутки мене не цікавлять",– сказав Володимир Горбулін.

Варто відзначити, що відразу після свого призначення в травні поточного року Горбулін пообіцяв провести реформу апарату РНБО. На його думку, Рада нацбезпеки повинна була стати "аналітичним центром стратегічного планування – авторитетним органом, що покладається на свій розум, принциповість і совість, а не на повноваження".

У понеділок в. о. секретаря РНБО заявив, що реформа апарату ще не завершена.

"Коли усе закінчиться – я буду доповідати. Мені ще доведеться у вересні доводити все це до розуму. І я це доведу",– заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування