Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві буде набережна, як у Парижі?

Середа, 6 вересня 2006, 12:51

Центральну частину Дніпровської набережної в Києві (Набережне шосе) планують перетворити на променадну паркову територію європейського рівня.

Про це свідчить запропонована інвесторами концепція реконструкції набережної, представлена компаніями "XXI Століття", Київська інвестиційна група (KIG) і First Ukrainian Development, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до бачення інвесторів, реконструкція центральної частини набережної довжиною 3 км буде здійснена на площі 18 га і буде коштувати близько 3 млрд. грн.

"На даному етапі ініціаторам проекту важливо почути всі існуючі думки громадськості й експертів, щоб врахувати їх при розробці технічних завдань, проведенні тендерів безпосередньо при реалізації проекту", - відзначив член ради директорів компанії "XXI Століття" Андрій Миргородський.

Згідно з концепцією, на ділянці Дніпровської набережної від моста метро до пішохідного моста у доповнення до Хрещатика й Андріївського узвозу буде створена променадна і паркова територія європейського рівня, "яка підкреслить унікальність ландшафту Києва і схилів Дніпра".

Концепція передбачає також зміцнення схилів і удосконалення транспортної магістралі для зниження рівня загазованості без перекриття руху транспорту.

За словами інвесторів, до розробки проекту реконструкції набережної будуть залучені всесвітньо відомі архітектурні й інжинірингові компанії, передбачені консультації з громадськістю й експертами відносно зонування, архітектурного стилю і визначення рівня забудови (висотності) на набережній.

Автори концепції прогнозують, що новий вигляд Дніпровської набережної збільшить потік туристів приблизно на 500 тис. осіб на рік, а побудовані уздовж ріки готелі, ресторани й офіси створять не менш 20 тис. нових робочих місць.

"Проект надзвичайно капіталомісткий і не має прецедентів в Україні. Якщо порівнювати його з чимось, я б згадав набережні в Монреалі і Парижі, що за духом, масштабом і рівнем будівельних технологій близькі до нашого бачення реконструкції Дніпровської набережної. Тому в цій справі ми розраховуємо на підтримку громадського, експертного середовища і влади", - відзначив Миргородський.

За його словами, найближчим часом ініціатори проекту мають намір провести презентацію всього проекту громадськості й експертам.

У липні компанії "XXI Століття", KIG і FUD заявили про намір інвестувати більше $300 млн у проект будівництва агатопрофільного комплексу Dnipro R_verfront на Дніпровській набережній у Києві.

Компанія "XXI Століття" займається інвестуванням проектів нерухомості. Київська інвестиційна група (KIG) здійснює діяльність на ринку нерухомості.

First Ukrainian Development (FUD) - холдингова компанія, що об’єднує групу українських інвестиційних і будівельних компаній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування