Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За спиною в Януковича Тарасюк продовжує ходити "наліво"

Середа, 6 вересня 2006, 13:32

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк закликав країни Вишеградської четвірки посприяти укладанню угод між Україною і Європейським Союзом про спрощення візового режиму і реадмісії.

Про це він заявив під час робочої зустрічі з міністрами закордонних справ Вишеградської четвірки (Польщі, Угорщини, Словаччині і Чехії), повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу МЗС.

Як йдеться в повідомленні, у ході переговорів міністри закордонних справ Словаччини, Польщі, Угорщині і Чехії підтвердили пріоритетність розвитку партнерських відносин з Україною, зокрема, подальшого активного залучення української сторони до конкретних проектів, що реалізуються під егідою В-4.

Серед практичних сфер взаємодії країн В-4 і Україна міністри відзначили готовність продовжувати обмін досвідом інтеграції держав В-4 до європейських і євроатлантичних інститутів, зокрема, у контексті інформування громадськості про переваги членства в Європейському Союзі і НАТО.

На думку обох сторін, ключову роль у процесі подальшої тісної співпраці між В-4 і України має зіграти транскордонна співпраця.

Конкретні плани в цій сфері можуть бути реалізовані шляхом залучення коштів у рамках майбутнього Європейського Інструменту сусідства і партнерства, що набере чинності з 2007 року.

Українська сторона закликала країни В-4 сприяти якнайшвидшому завершенню укладення угод між Україною і ЄС про спрощення візового режиму і реадмісії, "що відповідає інтересам українських громадян і ставить за мету інтенсифікувати людські контакти між Україною і ЄС".

Тарасюк також висловив подяку за надання Україні фінансової підтримки по лінії Міжнародного Вишеградського фонду, що йде на реалізацію проектів навчання українських студентів у провідних вищих навчальних закладах країн В-4 і стажування фахівців українських міністерств і відомств за євроінтеграційною тематикою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...