Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник хоче, щоб Янукович і Азаров говорили українською

Субота, 9 вересня 2006, 17:22

Віце-прем'єр Дмитро Табачник вважає, що в мовному питанні потрібно поєднувати державну підтримку української мови і свободу вибору мови спілкування для громадянського суспільства.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Київський телеграф", опублікованому в суботу.

"Мені особисто прийнятною для обговорення і дискусії видається європейська формула: для державних цілей і установ, освіти - повна підтримка державної мови; для громадянського суспільства - послідовне відстоювання свободи вибору мови спілкування, закріплення законом правового статусу мов національних меншин", - вважає він.

Табачник відзначив, що є прихильником максимально толерантного і примирного ставлення до даної проблеми.

Віце-прем'єр вважає, що потрібно "зберегти формулу, яка міститься в Конституції й одночасно уникнути тих перегинів, що пов'язані з негайним нав'язуванням норм застосування державної мови в "слабоукраїномовних" регіонах".

На питання про включення у програму уряду пункту про державний статус російської мови Табачник відповів, що на сьогоднішній день проекту програми діяльності уряду немає, а робота над ним активно продовжується.

"Ми постараємося уникати позицій, які могли б безпідставно викликати збудження в суспільстві", - вважає він.

За словами віце-прем'єра, глава Кабміну Віктор Янукович ставить завдання закінчити роботу над програмою уряду протягом вересня.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування