Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник прирік мрію Ющенка на провал

Субота, 9 вересня 2006, 17:59

Віце-прем'єр Дмитро Табачник вважає, що спроба створити єдину помісну церкву в будь-якій формі при втручанні державних органів приречена на провал.

"Не буває швидкого вирішення конфесіональних проблем. Вони можуть вирішуватися тільки на підставі чітко вивірених норм законодавства", - сказав він в інтерв'ю газеті "Київський телеграф", опублікованому в суботу.

Також віце-прем'єр вважає, що потрібно поважати будь-яке об'єднання віруючих і називати його так, як вони самі себе визначають. "Це не може бути кличкою, прізвиськом, штучно придуманою вербальною конструкцією", - відзначив він.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко неодноразово виступав за необхідність подолання міжконфесійних протиріч у країні і утвердження єдиної помісної православної церкви.

Питання створення єдиної помісної церкви в Україні розглядався в ході підготовки Універсалу національної єдності, підписаного в серпні цього року президентом Віктором Ющенком, прем'єром, спікером і лідерами парламентських фракцій, крім Блоку Юлії Тимошенко.

В остаточному варіанті Універсал національної єдності не передбачає створення єдиної помісної церкви в Україні.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: